Симулатор на черна дупка работи с реални космически данни

Невероятната програма, която ви позволява да пътешествате из черна дупка e дело на два германски учени. Най-ценното е, че симулаторът при изчисленията си използва реални космически данни. Статията е публикувана от сп. NewScientist.com

Обратно в новината

Коментари - Симулатор на черна дупка работи с реални космически данни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбирам защо не си съгласен да приемеш и нещо което се различава от теорията на Айнщайн. Възприемам теорията на Акимов и Шипов за вакуума. Мисля, че те не откриват , а преповтарят едно познание което древните са претежавали много преди нас. Когато говорим за Космоса ние дори не знаем и не сме чували за Черното слънце, за онзи център на Еклиптиката около който оста на земята извършва една пълна прецисионна обиколка за 25920 години. Точно на това место в северното звездно небе, на 66,6 градуса северна звездна ширина, в съзвездието Дракон се намира една невероятно красива мъглявина - NGC 6543. МЪГЛЯВИНАТА НОСИ ИМЕТО КОТЕШКО ОКО И Е ОНОВА ЧЕРНО СЛЪНЦЕ ОТ КОЕТО ИДВАТ ВИБРАЦИИТЕ СЪЗДАВАЩИ МАТЕРИАЛНИЯ СВЯТ ЧРЕЗ МОЛЕКУЛАТА НА ВОДАТА. Без вода Земята не би се различавала по нищо от пеизажа на Марс. Разгледай внимателно тази мъглявина която прилича на роза. Малцина от т. н. розенкройцери (роза и кръст) знаят , че символа им е свързан точно с този приличащ на роза звезден обект. Кръста в северното звездно небе е съзвездието Лебед. Каква е връзката между тези звездни обекти и как в тях е вписана историята на създаването на човечеството е обект на дълъг разговор. ЗАВЪРШВАЙКИ САМО ЩЕ КАЖА, ЧЕ ДРЕВНИТЕ СА ПОЗНАВАЛИ ПО ДОБРЕ ОТ АЙНЩАЙН ЕФИРА И СА ПРИЛАГАЛИ ОНЕЗИ ЗАКОНИ ЗА КОИТО УЧЕНИЯ ИЛИ НЕ Е ПОДОЗИРАЛ ИЛИ НЕ Е ИСКАЛ ПОЗНАНИЕТО ЗА ОНОВА КАЧЕСТВО НА МАТЕРИЯТА НАРЕЧЕНО ПАМЕТ ДА НЕ СЕ ГОВОРИ НИЩО.

Драги, ще ми обясниш ли какво би трябвало да значи, така построено, това изречение: Симулаторът показва колко екстремна тежестта има една черна дупка , а също и това: ... и дори да изглежда като капка фона на звездите .... Защо от множествено число мина на единично : ... полезно за хората, да си поиграем с параметри, за да проучи как, например... Ами тук - Черна дупка дупка се образува... Обясни и какво се опитваш да кажеш и с тоя шедьовър: която позволява да се променят различни входове на турнето околностите черна дупка (?!) За членуването няма да питам: привличането е в радиус пет пъти по-голям от хоризонт. Не се заяждам на дребно, просто е тъпо!

КРАС, недей говори такива глупости и да пълни главите на хората с неверни неща. Взем прочети и разбери общата и специалната Теория на относителността на Айнщайн, прочети малко за Теория на струните и обощаващата ги M-Theory, за да ти се разшири малко мирогледа. Или ти си вероятно от старото течение, което се опитваше до края на 80-те години на миналия век да обоснове връзката между мистицизма и квантовата механика... обречени на неуспех опити. Прекалено са ти закостенели и изостанали разбиранията за света, откъде произлизме ни и цялата вселена. Първо прочети малко - после изказвай мнение.

mnogo hora gi e grija iavno... am ti hodi i si kopai nivata.

Пълни глупости са това. Как може да се симулира нещо напълно непознато. Всички светила в астрофизиката признават, че не разполагат с достатъчно знания за да опишат поведението на черна дупка, а тези тука с техния симулатор просто избиват комплекси и баламосват хората.

Всичко много хубаво, ама коя е програмата....

ама преводът на статията просто кърти.. а с такъв интерес чета всичко свързано с космоса..

Понятието материя за нас съвременните хора е чуждо и непознато. Не така обаче стоят нещата с древните цивилизации, които смея да твърдя са познавали много по добре от нас и космоса и неговите закони. Законите които действат при микро и макро космоса са едни и същи. В тях липсват понятия като време и пространство. Последните две са категории с които се съобразяваме само ние обикновенните хора. В съшноста на материята е заложено онова божествено начало което съчетава в себе си двата процеса - съзидателния и разрушителния. Преминаването от единия в другия е непрекъснат цикъл, който продължава дори и след преминаването от един в друг цикъл. ЗА НАС ПРОСТОСМЪРТНИТЕ Е ВАЖНО ДА ЗНАЕМ, ЧЕ ЦЕЛИЯ ТОЗИ МАТЕРИАЛЕН СВЯТ КОЙТО НИ ЗАОБИКАЛЯ Е ИЗГРАДЕН И СЪЩЕСТВУВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕДНО ХИМИЧЕСКО СЪЕДИНЕНИ НАРЕЧЕНО ВОДА, БЕЗ КОЕТО НЕ БИ СЪЩЕСТВУВАЛА НИТО ФЛОРАТА НИТО ФАУНАТА НИТО ПЪК НИЕ ХОРАТА. Добре би било да научим нещо повече и за числото на Бога Фи 1,618 , за реда на Фибоначи за кодовете които са заложени в пропорциите изграждащи цялото на всеки един материален субект. Може би това познание ще ни направи по свободни и материално необременени.

s dve dumi: nqkoi re6il i napravil..... ni6to. i kato se zamislq 4e im se pla6ta za tova. a i koi go e grija kato vleze6 v 4erna dupka,kak izglejda ot vutre?

споко, скоро че ни погълне не една а 5 черни дупки

колко мъка има на този свят...

Я, преводача на гугъл работи ли? Почти нищо не разбрах от статията но като се има в предвид, че е преведена от машина си е ОК.