Войводина пак автономна след 19 години

Парламентът на Войводина окончателно одобри новия статут, даващ по-голяма автономия на северната сръбска провинция.

Обратно в новината

Коментари - Войводина пак автономна след 19 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

зап. покр. празна илюзия ако са към БГ да си мислите да станат по-добре от сега в Сърбия.Никой нема да ги погледне и да ги пита за нещо.Някой съмнява ли се ????

Да се познава историята е едно, да се тълкува и извлекат поуки друго. Оставете първото българско царство като идеал. Гледайте второто. Македония още тогава е отделена политически. Влашко и молдова са независими. Българи се губи бавно на юг от Балкана. Излазът на море е като днешния и т.н.... Първото българско царство е основано от велики войни и политици, каквито ние днес не сме в един малко или повече ометен от антични държави и население Балкански полуостров. МАКЕДОН сама по себе си Е РЕВИЗИЯ НА НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР. Сърбия не бива да ни бъде повече враг, нито Гърция. На тази земя ние нищо повече не можем да направим. Да СЕ РАДВАМЕ НА НЕЗАВИСИМА МАКЕДОНИЯ без отстъпки за култура и история. Румъния е млада развиваща се успешно държава, наследник и на български държавни традиции - защо да им завиждаме.

Срамно е да наричаш брат традиционно най-стария и мръсен враг на България. Сърбите трябва да бъдат заличени от Земята, а не да бъдат наричани братя. Малко история прочети, пък и виж какво са направили с Българите който днес се наричат македонци а те нас обидно наричат татари. Даже и турците като завоевател не са направили така, че да се създаде нов народ който мрази тоя от който произлиза.

Сърболяците си го заслужават! Дано и тука да не стане така, че на наште турци малко им трябва.

Референдум в Западните покрайнини с въпрос 'в България искат да бъдат или в Сърбия' - референдума да бъде нашето условие за приемане на Сърбия в ЕС. Обектвно и точно да се разберат нагласите на хората там и да се спрат инсинуациите с това население .Така направиха Германия и Франция за Саар.

Тези всичките споменати от теб земи, бащати ли ти ги хариза, бе голтак?Те не са останали на царя, на султана,на императора,на краля,на падишаха, на президента, на хана, ха партийния секретар, та на тебе ли ще останат???

Поздравления за Войводина. Да ѝ е честита автономията.

Чакайте малко ! Войводина няма да се отцепи. Става въпрос за големи икономически интереси. Самите сърби от Войводина искат по-голяма автономия за областта, за да отиват по-малко пари от Войводина в държавния бюджет на Сърбия. Сърбите са почти половината от населението на Войводина. А за Западните покрайнини - забравете ! Тези покрайнини нямат нито икономически, нито демографски, нито културен капацитет да направят нещо подобно на Войводина. Те са обречени. Няма да вземем нищо нито от Беломорска Тракия, нито от Струмица, нито от Северна Добруджа. Нищо няма да вземем ! Трябва да приемем това, което имаме и да обърнем внимание на икономическото и културно развитие ! Националното бленувано води само до болка и болести ! Не забравяйте - Ньойският договор е ужасен за нас, защото е подписан завинаги ! За това е виновна българската буржоазия, която не е съумяла да озапти глупавите действия на цар Фердинанд, разпалил Междусъюзническата война, в резултат на която цяла Европа е сочела България като невъзпитан и некултурен съюзник. Ще продължим да плащаме ! Виновно е и българското офицерство, което не е намерило сили да арестува Фердинанд и да анулира всички глупави негови заповеди, довели България до гибел ! Братя, да не забравяме, че много от привържениците на демокрацията са в една или друга степен наследници на виновниците за националните катастрофи на България. Сега те оревават орталъка в името на демокрацията. А демокрация значи власт на народа. За това ли се борят демократите ? Приятна вечер !

Малко земичка в Румъния?! 15 000 км км е само северната част на Добруджа, която мамалигите ни отнемат, отделно според мен цяла Румъния е българска земя, защото е в нашите територии векове наред, но това е др въпрос.Сърбия е обречена да се смали, да си вземем не само западните покрайнини, защото те са мн малко, ако не знаете, ами цялото Поморавие е наше, вкл града Ниш!!!!!!!!!!!!!Койт хитро ни е взет от сърбите

То и без друго нищо не остана от Сърбия,ами я за да не се мъчи и гърчи горката,да си я поделим съседите й!

Защо ги няма сърбоманите? Замлъкнаха нещо ......

Следват Западните покрайнини. :)

видяхте ли за какво става въпрос сръбски шовинисти - никой не ви иска с изключение на мазните ви подлоги в т.нар. македония. Наядохте се с чужда земя.

surbite da povikat makedoncite za pomost.PRINC GAZANHAR ALI HAN-princ na HUNZITE ot PAKISTAN steim udari edno ramo -naslednika na AL. MAKEDONSKI HA HA

Къде спят нашите политици,нашето разузнаване?Няма ли и ние най-накрая да поискаме Западните покрайнини?

А Западните покрайнини, където населението 92 процента българи е по-компактно и от Войводина. Ще продължава да пъшка под сръбския ботуш. Няма добри поробители и г. вицепрезидентът на България да не говори глупости и то пред населението на Босилеград, че то е връзката между двата братски народа. Това казваше Тито, това беше оправдателният му рефрен. И го изтъси настойчиво, на висок глас и българският вицепрезидент. Там хората се хванаха за главите. Излишно е да обяснявам какво значи своите да приемат робството ти за да бъдеш връзка с поробителите. Да му берат греха съветниците му. Но в международните отношения всеки грех се плаща скъпо при това от цялата нация. А в конкретния случай и от изстрадалите и страдащи от великосръбското потисничество наши бротя отвъд границата.

ПОЛЕКА-ЛЕКА ВСИЧКО СИ ИДВА НА МЯСТОТО..А НАШИТЕ ЗАПАДНИ ПОКРАЙНИНИ ЗАЩО МАЛЧАТ?!!...

под една слива ще останете шумкари

йхехехе Сърбия България Македония България Северна Гърция България и имаме малко земичка у румъния и нея ке вземим да си я преберем. и сме много гъзари

Тия на махали се разделиха вече.

Ето първата стъпка за одтцепването на още една държава от Сърбия. Па те бея бая люте последнете двайсе годни. Та те сега берат туй що посадия.

Хайде след 20 и независимост! А след 50-60 години, дай боже, и обща граница на БГ и Хрватска както си е било едно време!

Tsqla Evropa se obedinqva, nashite komshii se razedinqvat :)

А така братя сърби !Ко стана? Май ще се сбъдне пророчеството и ще се съберете под едно крушово дръво.Не бойте се,ние ще ви приемем,защо сме братя,пък и автоматично влизате в ЕС.

Стойне е напълно прав. А шумадийските маниаци колкото по- дълго бъдат държани вън от ЕС- толкова по- добре.

sarbite sa edni mrasnici

ei moderatore, kade mi e komentara?

Спокоййно проамерикански тъпунгери,скоро и Кърджали може да поиска автономия и тогава ще ви питам измекяри !

Voivodina e nai-blizko do evropejskija saiuz.Davaiki avtonomija, po-tochno vrastaiki ja, Republika Srbska pravi edna mnogo resitelna krachka kam prisaedinjavane kam moderna Evropa.Pokazvaiki dalnovidnost, verojatno poucheni ot gorchivija opit s Kosovo, bratjata sarbi sa osaznali che edinstvenijat pat da badat edinni e samo edin- EC.Poznavam tozi krai, poznavam i horata tam i moga da kaza che te zasluzavat, dori poveche ot nas, ako ste i istoricheski poglednato, da sa chast ot tozi sajuz.

Сърбоманите не знам дали са замлъкнали, ама скоро това ще стане с Родопите. Не ви се вярва? Ха да видим. Ама кво ли ви пука, вашата Родина е сестрица-парица.