Коалите и пингвините застрашени от изчезване

Климатичните промени застрашават множество животински видове – от императорските пингвини до коалите в Австралия.

Обратно в новината

Коментари - Коалите и пингвините застрашени от изчезване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

жалко за милите животинки:( ..човека е урод...

Парадокса е, че съвременния човек е много надълбоко в пещерата - на егоизма, алчността и заблудата, че е всесилен!

Отдавна съм го направил, а съм на 38г. И изобщо не ме е грижа за хората - разбрах, че не мога да ги променя, но промених себе си! А ти не ми обръщай внимание - като писах това нямах предвид теб, а такива които не са като теб!

Когато човек одъртее, започва да го влече към природата :) Иди си при овцете на село. Там ще си близо до природата. Какво си се загрижил за нас? И да има катастрофа ти отдавна ще си гушнал букета. Така, че не се бой, няма да я доживееш. :)

Интересуват ме само кучетата в населените места. Те хапят и разнасят тения, трябва да бъдем милосърдни към тях.

Тази коала на снимката е голямо сладурче, като плюшено мече е. Дано се запазят като вид, а и всички застрашени животни също.

Венецът на природата (разбирай всички ние) така сме се самозабравили, че просто се чудя как Земята още ни търпи. Но няма да е задълго май. Каквото и да ни направи, все ще сме го заслужили, че и малко ще ни е.

Откакто има изследване на полярния лед в Антарктида, никога не е имало толкова много лед, както през 2009. Толкова за докладите на еко-комунистите или еко-фашистите - както си изберете.

До г-н Някой си: Аз от доклада на Ахмед Доган нищо не разбрах, па как ли са го разбрали турците и помаците, а ти за един хабитат го правиш на въпрос. Не си ли чувал за хабилитирани доценти и професори?

Като нема евкалипт да ядат дъбовици.За мен като няма луканка и шпек ще проям.

Ако сами не си помогнем на нас и на природата,ще се погубим.Няма нужда от Страшен съд или Апокалипсис-ние се самоунищожаваме,без ничия помощ......

Коалите? Пингвините? А, за българите някой сети ли се?

НА КОИ МУ ПУКА БЕ

Истината е, че хората не се интересуват от природата, а само от себе си! Всички тия тревоги имат един подтекст - какво ще стане с нас! Днешния урбанофил няма почти никаква връзка с природата, със животните и растенията - връзка не като представа и мисъл, а като живо усещане, като чувство за едно цяло! Само катастрофата ще ни принуди да се променим - никакви други мерки не помагат! Хората не се учат от грешките си - историята го доказва! Всички сме виждали чудовищните поражения от атомните бомби хвърлени над Япония, но оттогава хората не са спирали да произвеждат нови и по-мощни ядрени оръжия!

Хабитат преведено означава местообитание... при условие, че има българска дума, защо използвате тази чуждица, която е неясна за много от хората? Така по-модерно ли звучи?

bebence

Дреме ми на гъза за коалите и др. Виж, ако американците бяха на изчезване, щях живо да се интересувам.