3000 са ХИВ позитивни у нас, но не знаят това

Четири хиляди души в България са ХИВ позитивните, а три хиляди от тях не знаят това, сочат данните от системата за научна оценка на епидемията, съобщи д-р Тонка Върлева, директор на програмата „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” при обявяването на шеста поредна година на Националната антиСПИН кампания „Бъде в час”.

Обратно в новината

Коментари - 3000 са ХИВ позитивни у нас, но не знаят това | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Но хубавото е, че ние не знаем нищо за това.

Преди двайсет-трийсет години в САЩ имаше подобно отношение към хората, болни от СПИН: Ами те са педали, нека мрат, к'во ни пука на нас?! Е, да, не им пукаше, ама болестта се разпространи из не-педалите и на тях така им запука, че ушите им плющят. Схванете го това нещо - щом част от населението е болна, останалата част рано или късно също ще го прихване. Това е наказанието за предрасъдъците. Само защото не сте наркоманче или педал нищо не ви гарантира, че няма да се заразите - за сведение, СПИН започва да се разпространява все по-бързо между хетеросексуалните, дори в момента те са значително по-голям процент от заболелите.

Разбрали са, че са толкова, като приблизително знаят с колко души е правил секс без предпазни средства всеки ХИВ+, или поне предполагат. Това е предполагаема бройка. Само да обясня няколко неща, защото хората масово бъркат: 1.ХИВ и СПИН са различни неща. ХИВ и вурис, СПИН е синдром. Не е вярно, че някои хора си оставали само ХИВ+, без да стигнат до СПИН, и че били само преносители. Те са или бавни прогресори, или са на антиретровирусна терапия, която се прилага от години и поддържа ХИВ+ хората в нормално здравословно състояние. Все пак, без тази терапия хората, които са ХИВ+, някой ден ще стигнат и до СПИН, а ако пак не се лекуват ще умрат. 2.Понеже гледам, че някои умници като видят статия за СПИН, започват да говорят за проститутки и гейове, е крайно време тези хора да разберат, че това наистина може да се случи на всеки. Затова съветвам тези хора да ползват предпазни средства, тъй като не могат да бъдат сигурни в ХИВ статуса дори на любовницата, с която са от 3 години и има вероятност да замъкнат ХИВ в семейното огнище. Има много случаи, при които един член от семейството се оказва ХИВ+, а друг-не. Факт. Не живейте в миналото, а си го набийте в главите-това е вирус и той не подбира. 3.Някои идиотчета още твърдят, че няма ХИВ, няма и СПИН. Това са остарели схващания на група шарлатани, които измориха сума ти народ, отказвайки ги от терапията. Нещо като лечителката от Левуново, Долно Нанагорнище или гарата в Перник... И все пак, всеки има правото да вярва или да не вярва, но може би понякога не му се иска да вярва, та предпочита сам себе си да лъже. Видяхме колко от тези умряха, за съжаление продължават да умират. Лека вечер на всички!

Много интересно въпросната докторка как ги изчисли тези цифри????

В Уикипедия има статия за вируса , причиняващ СПИН. Има данни за устроиството му, размерите и др.

В Уикипедия има статия за вируса , причиняващ СПИН. Има да%

ХИВ наистина идва от англииски и е името на вируса (означава вирус,причиняващ имунна недостатъчност у чивека), а СПИН е названието на болестта (синдром на придобита имунна недостатъчност).

За Неграмотна - СПИН се нарича самата болест, а ХИВ се нарича вирусът Human Imunodeficit Virus. Тестовете откриват антителата в кръвта, които организмът създава, за да се бори с вируса, т.е. щом има антитела - значи има вирус. От заразяването до изработването на антитела могат да минат 3 и повече месеца, през които тестовете да са отрицателни, но човекът да е заразен и да заразява и други. Тези от кампанията призовават да се изследваме, но когато веднъж отидох ей така, профилактично да се изследвам, докторът ми каза: Не препоръчвам изследване, защото болестта и без това е нелечима, а ако съседите разберат - ще трябва да се местиш да живееш другаде. Много абсурдно ми прозвуча, естествено настоях и резултатът беше отрицателен, както очаквах :-)

Да бе и аз това се питам тези от къде знаят?

абе софиянчето дето е добро в кревата ? изпрати приятелката си на село , няма да се върне , ще и хареса .

Ми да вземат още от първи клас NANI да им покажат как се борави с презерватив.Прочети в началото какво съм написал и не подтиквай към разврат непълнолетните.Вземи прочети програмата РАН-ЪТ и още други неща като това например,,НАВРЕМЕТО АЛЪН ФОСТЪР ДЪЛЕС ЗАЯВИ: НИЕ ЩЕ ХВЪРЛИМ ВСИЧКОТО ЗЛАТО НА САЩ, ЦЯЛАТА СИЛА НА САЩ, ЗА ИЗМАМВАНЕ И ОГЛУПЯВАНЕ НА ХОРАТА ОТ СОЦИЛИСТИЧЕСКИЯ СВЯТ. НЕЗАБЕЛЯЗАНО ЩЕ ПОДМЕНИМ ЧОВЕШКИТЕ ЦЕННОСТИ С ФАЛШИВИ, В КОИТО ТЕЗИ ХОРА ДА ПОВЯРВАТ. КАК? ЩЕ НАМЕРИМ ЕДИНОМИШЛЕНИЦИ В ТЕЗИ СТРАНИ И РУСИЯ. ЩЕ РАЗГЪРНЕМ ГРАНДИОЗНА ПО МАЩАБИ РАЗЛОЖИТЕЛНА РАБОТА, ЩЕ ИЗТРЪГНЕМ СОЦИАЛНАТА СЪЩНОСТ НА ЛИТЕРАТУРАТА И ИЗКУСТВОТО, ЩЕ ПООЩРЯВАМЕ АВТОРИ, КОИТО ВТЪЛПЯВАТ НА ЧОВЕКА КУЛТ КЪМ СЕКСА, НАСИЛИЕТО, САДИЗМА, ПРЕДАТЕЛСТВОТО, Т.Е. БЕЗПРАВНОСТТА. НУЖНИ СА ПИСАНИЯ, ОСМИВАЩИ ЧЕСТНОСТТА И ПОЧТЕННОСТТА, КАТО НЕНУЖНИ АРХАИЧНИ ОТЖИВЕЛИЦИ. ПРОСТАЩИНАТА, НАГЛОСТТА, ЛЪЖАТА И ИЗМАМАТА, ПИЯНСТВОТО И НАРКОМАНИЯТА, ЖИВОТИНСКИЯТ СТРАХ МЕЖДУ ХОРАТА, БЕЗСРАМИЕТО, ДОНОСНИЧЕСТВОТО И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ ПОРОЦИ, ЗАЛОЖЕНИ В ЧОВЕКА, ТРЯБВА ДА СЕ РАЗДВИЖАТ. ТАКА ЩЕ РАЗКЛАЩАМЕ ПОКОЛЕНИЕ СЛЕД ПОКОЛЕНИЕ ЩЕ ПРЕДИЗВИКАМЕ ЕРОЗИЯ И РАЗВРАЩАВАНЕ НА МЛАДЕЖТА, ЛИШАВАНЕ ОТ ЧУВСТВО НА ЧЕСТ У НЕЯ. ЩЕ СЪЗДАДЕМ ЧОВЕК С КОНСУМАТИВНА ПСИХИКА НА ЕЛЕМЕНТАРЕН ПОТРЕБИТЕЛ. ВСИЧКО ТОВА ЩЕ ОСЪЩЕСТВИМ ПОД ДЕВИЗА - ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДНСКИТЕ МУ СВОБОДИ! Иначе лапайте апчетата има още залежали.

до ввв - еееееее , наркоманите в сф не са само от сф- те си гравитират из родината, просто тук най- много може да се краде и да се проституира..

мнаго ми е интересно как пък разбраха колко са ? това са само подозрения . 3-4000 аможе и за са 1000 може и да са 5000 много знаят те ами само се чудат за какво да говорят че да плашат народа. е и кво да мислим за тях ли ? защо ? при положения че има много хора нуждаещи се от лечение .

Семейството е част от миналото. Скоро понятеито семейство ще изчезне. И без това децата се отделят от родителите им и се гледат от държавата още на 2 години. В бъдеще всички ще сме едно голямо семейство.И какво са ви виновни педалите, уличните курви разпространяват много повече болести от колкото педалите. Започнете да мислите, вместо да цитирате престарелите пенсионери които се учат от турските серияли.

Тези три хиляди не знаят, че са болни. Как се е разбрало, че те са болни. Не разбирам.

Глупаци неграмотни, спрете да пишете глупости. НЯМА ЗАСТРАХОВАНИ. Разберете, може да се случи на всеки. Аман от тъпанари и ограничени хора. СПИН е болестта а ХИВ е вируса. Ако ХИВ се открие навреме, може да се потиска с медикаменти и човек да живее нормално. Ако жената е бременна шанса да роди здраво дете е огромен. Статистиката показва, че голяма част от заразените са обикновенни, образовани хетеросексуални хора. Вируса не подбира по пол, възраст, произход и образование. Така че малоумните идиоти да спрат да приказват глупости, че трябва да се спрат парите за лечение. Същата е логиката и за обикновенния грип, настинка, инвалидност по невнимание и т.н. Болестта я има и всички трявба да се информират и пазят. Живейте разумно и с позитивно мислене. Не мразете. Иначе шанса да ви застигне някоя трагедия е голяма с такова разсъждаване.

Чували ли сте нещо за върха на айсберга? Виждаш една скаличка, а под водата гигантска планина. Ей това е метафората, която употребяват лекарите за болните от СПИН. Скрито болните не са 4 пъти повече, а стотици пъти!!!

da, as lichno go posnavam tosi virus.....imam udovolstvieto da rabotia s nego i negoviat rezeptor

Az pyk mislq, che toq bezdaren portal trqbva da go sankcionirat za prednamereno vsqvane na masova psihoza, da uvolnqt bezdarnite si redaktori i da drypnat shaltera. Egati i gadniq sait.

Няколко пъти ми вземат кръв за изследвания и всеки път казвам така и така ме бодете - направете и тест за СПИН. Отговорът е ама защо? притеснявате ли се? знаете ли че теста е много скъп.. и това е в клинична лаборатория на болница! трябва да е задължително щом се взема кръв - да се прави тест за Спин ако не е правен повече от 6 месеца.

Няколко пъти ми вземат кръв за изследвания - при заболяване - казвам така и така ми вземате кръв - пуснете е тест за спин - отговорът е ама защо Ви е?! Притеснявате ли се? Знаете ли колко струва един тест за СПИН? без коментар И защо не е задължително изследването както Васерман - за всякакво медицинско свидетелство - напр. за работа, за дете в детска градина, за брак и кн.?

А колко ли още не знаят? Ми вместо да пълнят учебниците на децата с безполезни неща, да вземат да обучават поне малките как да живеят за да живеят нали???

Истината е че цари пълен разврат. Аз като млад човек мога да кажа че виждам всеки ден хора на моята възраст които освен че нямат никаква култура , нямат и морал . Докато по телевизията се показват хора ,рекламиращи хомосексуализма и разврата - не само , че ще имаме проблем със СПИНа ами и той ще се задълбочава. Цялото ни общество е болно . Всеки ден ни заливат с порнография и п*деращина , която ражда единствено Дегенерати на Обществото , а семейството е заличено като основна градивна единица. За съжаление проблема ще се задълбочава. Дано да не съм прав!

Като те не знаят, вие откъде знаете?

В София може да има педали, ама и софиянци са най-активни в кревата. Селяните цял ден висят по кафета, пият и пушат и после ни им става. Те затова и деца не правят и постоянно намаляват.

Единствения смислен коментар е на 333. Ама на просто народ - кофти живот му се полага. НЯМА ВИРУС НА СПИН ОТКРИТ ДО СЕГА. Набийте си го в простите кратуни !

а вие от къде знаете за тях???

СПИН означава синдром на придобита имунна недостатъчност, а какво е ХИВ и има ли разлика между двете състояния (СПИН и ХИВ)? Или са две означения (българско и английско) на една и съща болест? Някой да ми обясни, моля!

Малък е броят на заразените новооткрити в провинцията, но си мисля, дали там се ползват достатъчно надеждни средства за откриване и има добри специалисти, които да ги прилагат? Преди известно време ми правиха изследване в малък град в провинцията (за хламидии), което излезе положително. Когато отидох в София при специалист, виждайки изследването, той ми каза, че този метод за изследване е отдавна отречен и след като ми направи тест с вземане на сектер от канала, се оказа, че първият тест е бил погрешен.

вие които пишете тук, изследвахте ли се наскоро?

този първия ввв дали се е изследвал?

Logichno e sled kato vsichki prostiputki, pachavri i mutri ot ciala Balgaria okupiraha Sofia. Za tova e vinoven selendurina Selio Selev, koito premahna sofiiskoto zitelstvo.

Нормално-в софето има най-много педали.

nqkoi hora v bg-to umirat ot glad i ot lipsa na skupi medikamenti ,a nie nalivame ogromni pari v piramidata na d-r vurleva i kompaniq,za shepa hiv-pozitivni,koito v pove4eto slu4ai sa bokluka na ob4estwoto.kato ne izpolzwash prezerwativ otgovornostta si e twoq

Само едно ще кажа - ЛОШО!

В столицата е пълно с развратни пе--ли и няма начин да няма голям брой серопозитивни!

Да ги върнат по родните им места!Заради такива отмъстителни заразени, има толкова много нови случаи на заразени. Чукат се наляво и нядясно , без да предупреждават и без предпазни мерки и заразяват невинни и нищо неподозиращи хора!

Излапаха тамифлуто тези ли препарати залежават.Какво е спин и какво имунна недостатъчност.Някой доктор да е виждал вируса на спин.А употребяващите наркотици рано или късно им се съсипва имунната система,при стрес при бременност също има сривове .Абе изобщо лапйте хапчета световната здравна организация ви ги препоръчва.

гадните софийски наркомани...

Но хубавото е, че ние не знаем нищо за това.

Преди двайсет-трийсет години в САЩ имаше подобно отношение към хората, болни от СПИН: Ами те са педали, нека мрат, к'во ни пука на нас?! Е, да, не им пукаше, ама болестта се разпространи из не-педалите и на тях така им запука, че ушите им плющят. Схванете го това нещо - щом част от населението е болна, останалата част рано или късно също ще го прихване. Това е наказанието за предрасъдъците. Само защото не сте наркоманче или педал нищо не ви гарантира, че няма да се заразите - за сведение, СПИН започва да се разпространява все по-бързо между хетеросексуалните, дори в момента те са значително по-голям процент от заболелите.

Разбрали са, че са толкова, като приблизително знаят с колко души е правил секс без предпазни средства всеки ХИВ+, или поне предполагат. Това е предполагаема бройка. Само да обясня няколко неща, защото хората масово бъркат: 1.ХИВ и СПИН са различни неща. ХИВ и вурис, СПИН е синдром. Не е вярно, че някои хора си оставали само ХИВ+, без да стигнат до СПИН, и че били само преносители. Те са или бавни прогресори, или са на антиретровирусна терапия, която се прилага от години и поддържа ХИВ+ хората в нормално здравословно състояние. Все пак, без тази терапия хората, които са ХИВ+, някой ден ще стигнат и до СПИН, а ако пак не се лекуват ще умрат. 2.Понеже гледам, че някои умници като видят статия за СПИН, започват да говорят за проститутки и гейове, е крайно време тези хора да разберат, че това наистина може да се случи на всеки. Затова съветвам тези хора да ползват предпазни средства, тъй като не могат да бъдат сигурни в ХИВ статуса дори на любовницата, с която са от 3 години и има вероятност да замъкнат ХИВ в семейното огнище. Има много случаи, при които един член от семейството се оказва ХИВ+, а друг-не. Факт. Не живейте в миналото, а си го набийте в главите-това е вирус и той не подбира. 3.Някои идиотчета още твърдят, че няма ХИВ, няма и СПИН. Това са остарели схващания на група шарлатани, които измориха сума ти народ, отказвайки ги от терапията. Нещо като лечителката от Левуново, Долно Нанагорнище или гарата в Перник... И все пак, всеки има правото да вярва или да не вярва, но може би понякога не му се иска да вярва, та предпочита сам себе си да лъже. Видяхме колко от тези умряха, за съжаление продължават да умират. Лека вечер на всички!

Много интересно въпросната докторка как ги изчисли тези цифри????

В Уикипедия има статия за вируса , причиняващ СПИН. Има данни за устроиството му, размерите и др.

В Уикипедия има статия за вируса , причиняващ СПИН. Има да%