Хуморът бил проява на агресия

Хуморът е проява на агресия, твърди Хелга Котхоф от Фрайбургския университет по образованието, цитирана от в. Дейли телеграф" и bTV.

Обратно в новината

Коментари - Хуморът бил проява на агресия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някои хора са се родили мумии и такива ще си умрат. За тях е странно как други хора могат да са постоянно весели и да търсят начин да си облекчат живота чрез хумор. Така и с въпросната женица. Съжалявам я.

Значи ли, че меланхолията е доброжелателност

големи глупости се пишат

Всеки път се възхищавам на коментари, които изкарват чужденците (в случая германците, но може да са англичани, американци и други) по прости, ограничени и направо елементарни в сравнение с нас. Нали не забравяте, че ние живеем в България със всичките й достойнства, но и недостатъци: особено като общество и икономика, пък онези тъпите защо така живеят в Германия, Америка и прочие тъпи и изостанали държави. Все държави, които изсмукаха младите ни хора и от които ние чакаме инвестиции, за да се пооправим. Купуваме германските коли и мнението ни е, че германците са технологична нация, пък си позволяваме да даваме оценка за тях като нация: вижте се бе - най-бедните в Евпропа(унизително). То това с купони все не става - ми сериозни са хората: не мислят простотии, ами работят. Тъпанарските коментари, нотвърждават точно комплексарската ни природа: сиреч може да са голяма работа, ама не могат да се шегуват и са смотаняци, де. Аз значи стоя в тъпата Германия и скучая, пък ти живееш интересно, тъй пи? Ба си!!!!!!!!!!

Не съм и предполагал ,че ще срещна такъв специалист по римите ,чиято реакция да ми покаже ,че съм уцелил точно където съм искал .Да ,не сме скъсалили с гнилото минало и в поутаената мътилка още се крият гадинки за които споменаването на призраците от миналия век не случайно предизвиква раздразнение.

СМЕЙТИ СА КАТ СЪ ПОЕБВАТИ ФОРЕВЕР ВАЙЪЛЪНС

Вицовете на Сл.Трифонов не са никаква агресия, а пълна скука.

Ей, много зевзеци:)

Не е лишено от логика. Голям кеф е някой да хване хората да му слушат вицовете-айде 2-3 ОК, ама ако не се сеща/иска да спре...

Ке ви изтепем като Луи Дьо Финес !...

Чувството за хумор по нашият край се разглежда като камък намерен край пътя - някой ще го изполва да си огради двора, друг ще го подложи под краката си та да прегази по-леко през калта. Трети ще стъпи върху му, та да откъсне ееееееей оная прасковка на високото :-) Четвърти ще стъпи отгоре та да изглежда по-висок или ще си съгради стъпало да се качи нагоре, а пети ще го хвъли та да направи пакост на комшията... то си е според човека... А съвсем рядко някой доморасъл Микеланджело ще извае от него един Давид и ще го сложи да радва другите.... Хорски работи....

Като я чета тая статиика на германката, стигам до извода,че Хитлер е бил много голям веселяк, пълен със вицове и бъзици човечец и е говорил такива смешки щото цялата тъпа германска нация я е зомбирал и ги е командвал точно като роботи. Ама нещо много явно не са му харесвали еврейските смешки и вицове, та е решил да си избие яростта към тия хорица. Да не говорим за руската водка, френското вино и англииския футбол... тях определено не гие харесвал юнака.

Българин юнгианец. Не съм изненадан,германците не познават чувствата си. Кое е лошото на агресия,която кара околните да се заливат от смях. Тази дама има проблем,често е била обект на подигравки,поради своята недодяланост.Може би и добронамерени закачки. От там е и нейната обърканост,подозирам и полова фрустрация,и обърканост. Страхът е източник на агресия,не смеха.Само зрелоста и широкият обхват на съзнанието,при една личност,позволяват развитие на чувството за хумор.

много елемантарно, дори децата го знаят, българите са някакви изроди и не могат да разберат тия неща, за тях това е подсъзнателно, не може да достигне до съзнанието

Aide da ne kazvame tvoeto mqsto kade e... Selqndur!

за малко да прескоча коментарът Ви. Прочитайки го, виждам, че няма какво ново да кажа! Поздравления за толкова точното изказване!

Изследователката изразява голяма доза сексизъм, изказвайки се положително за женския и отрицателно за мъжкия хумор. Явно жената е феминистка и лесбийка, не я съдете толкова строго...

Това да не е фейлетон от тяхното хумористично списание?

Тази дама е оперирана от чувство за хумор и затова,теорията и върви в тази посока.Аналогичен случай - далтонист прави анализ на колорита в картините на Рембранд!!!

Очевидно е едно! Германският хумор няма нищо общо със здравия славянски, балкански хумор. Нашият хумор е смешен, а на техния не можеш да се усмихнеш, така че анализите да си ги правят за тях, няма смисъл да ни се натрапват заключения характерни за определена нация. Спомням си как главният редактор на в. Стършел веднаж разказа, че на негова колежка (т.е. хумористка) от Норвегия когато й разказали вица за един габровец, който като падал от осмия етаж преминавайки покрай петия, където живеел, и викнал на жена си да готви за един по-малко, тя вместо да се разсмее казала: Ау, той се е пребил човека, а те се смеят! Ма кака може?. Ами може! Ние не сме нито норвежци нито германци!

Германците са нация, която не познава хумора. Те са обикновени изпълнители и не стават за мениджъри - рядко поемат отговорност за взети решения. В този смисъл госпожа Хелга Котхоф донякъде е права - роботът-изпълнител е опериран от чувство за хумор. Чувството за хумор е характерно за интелигентните хора, често пъти такива хора стават и ръководители - това са свободни хора, които носят пълна отговорност за поетите решения. Познавам перфектно германците и техния манталитет - те рядко се шегуват и приемат всичко насериозно, най-тъпите вицове са немските. Бил съм свидетел и на тъпия пернишко-правешки дебелашки майтап на български псевдо-мениджъри от бившата и настояща номенклатура. Това обаче не е хумор, а селска простотия, опит за оригиналничене пред бизнес-партньори и подчинени - така и теорията на Хелга Котхоф се потвърждава в практиката.

Aman ot gluposti

В тази статия има около 50 % истина, но още по-вярно е, че доброто чувство за хумор е проява на интелигентност. Понякога обаче са ме заливали с такъв тъп хумор, че наистина го смятам за агресия.

че Фрайбург не е в България.

Поредните пари за изследване на нещо , което няма нужда да се изследва. И като прибавиме думичката жена , като провеждащ изследването и ни трябва една баничка и можеме да почваме със закуската , защото бозата е в неограничени количества.

Заради подобни Хелги по света отвориха сумаси секс-шопове! ;) Много и / му се щенка на горкото - и отгоре, и отдолу, и каквото дадат - ама нанай! Да се съберат с нашата учЕнка, дето ни разкри, че и Баташко клане нямало и да създадат една здрава, прусашка връзка! ;)))

Ami vizte gi tija dvete na snimkata , te se smejat no vsa6nost te balvat otrova ?? za razli4nite sozialni kragove humora e razli4en .

Аман от комплексирани феминистки :)

Всички ,които тук злостно сте скочили срещу авторката твърдите, че сте хора с чувство за хумор и че хуморът е безобиден... Е, хайде де, защо не погледнахте с усмивка на материала, а проявихте писмена агресия срещу тезите в него. Защото, мили ми смехурковци, се жегнахте от още една истина.)))

Sprete da govorite emotsionalno i se zamislete. Ima mnogo istina v tova.

Iskam vsichki da sa po tozi nachin agresivni.Niamam nishto protiv

дамите предпочитат да разказват вицове за себе си, докато мъжете обикновено се шегуват за сметка на другите хора. тва маце сигурно е хермафродит или поне в менопауза. Да направиш такъв псевдопсихологически анализ на чувството за хумор у другите, а над липсата на своето да не посмееш дори да се усмихнеш?!Верно е за спешна смехотерапия завалийката. Може и по ескимоската методика,ако се намери доброволец.;))))))))

Последната част от коментара Ви е особено уместна. Ако въпросната психоложка беше българка, едва ли някой щеше да разгласи великите й прозрения. Реклама+публичност на парички.

Тогава агресията проява на хумор ли е?

СПОРЕД ВАС КЛОУНЪТ КОКО ОТ ЦИРКА Е НАЙ АГРЕСИВНИЯ ЧОВЕК. ЗАД ПРИКРИТИЕТО НА НАУКАТА ЖЕНАТА ТЪРСИ ПРИЗВАНИЕ И ЖЕЛАЕ ДА ЗАЩИТИ ДИСЕРТАЦИЯ. ИСТОРИЯТА Е КАЗАЛА, ЧЕ В ПРИСЪСТВИЕТО НА СТАЛИН НИКОЙ НЕ Е ГОВОРИЛ, КАМО ЛИ ДА РАЗПРАВЯ ВИЦОВЕ. ТЪРСЕНЕТО В ХУМОРА НА АГРЕСИЯ МЕЖДУ ПОЛОВЕТЕ Е ИЗКУСТВЕНО И НЕ ОТГОВАРЯ НА НИКАКВА НАУЧНА ЛОГИКА. ЛОГИКА ИМА, ЧЕ ПО-СИЛНИЯ СЕ ШЕГУВА ЗА СМЕТКА НА ПО-СЛАБИЯ (ПРИ ЛИПСА НА КУЛТУРА), НО СЪМ ВИЖДАЛ МНОГО ЖЕНИ ДА СЕ ПРИСМИВАТ( И ТО ДОСТА ЖЕСТОКО) С МЪЖЕТЕ СИ.В ДИПЛОМНАТА РАБОТА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗКЛЮЧАТ ДУМИТЕ ПОЛ И АГРЕСИЯ...

Де остен, де?! Германец да те учи, що е то хумор? По този повод някога се подвизаваше един виц, по тази тема. Как различните нации прекарвали уикендите си? Американците, сред природата, играели бейсбол. Французите също, но след обяда си позволявали сексуални игри със съпругите си...а след това си ги разменяли и голям смях падал, ако някой е имал три-пи-ер (1 1/2 дължина на окръжност). Германците обаче след приключване с бирата, изваждали пистолетите и започвали да се стрелят с халостни патрони и...голям майтап падал когато се случел измежду халостните патрони, някой боен. Германките, според българки, са семпли душички. Та това е по темата за германския женски хумор. ГолЕм смЕх е и за мъжкият им хумор.

ДА НЕ НАМЕСВАМЕ ФЕМИНИЗМА - ИМПЕРАТРИЦА ЗЪЦИ Е РЕЖЕЛА ГЛАВИ НА ТЕЗИ,КОИТО И РАЗВАЛЯТ КЕФА. ВСИЧКО Е ДО НИВО (КАСТИ) - ШЕФА ИЛИ СТАРШИЯ МОЖЕ ДА СЕ ШЕГУВА. МЛАДШИЯ(ПОДЧИНЕНИЯ)Н ТОВА ПРАВО. ДА НЕ НАМЕСВАМЕ ПОЛОВЕТЕ!!! НЕЗАВИСИМО ОТ ВСИЧКО, И ШЕФОВЕТЕ, АКО СА ХОРА, СЕ СМЕЯТ И ТОВА Е ЗА ЗДРАВЕ !!

мъжката агресия е чрез хумора женската - чрез заядливостта да сте чували виц за свекърва?

Жените нямали чувство за хумор, разбира се. Само тъп нашенец може да го каже. Това, че нашенските Малинки, Глорийки и пр. популярни индивиди не могат една дума да кажат, не означава, че целия свят е същият. То, между другото, българинът си мисли, че бил много остроумен и имал страшно чувство за хумор, разби'йш ли. Той затова немецът, американецът или англичанинът не се смеел на великите български вицове. Когато вие, умници, успеете да разберете Сара Хейскинс или даже Розан Аркет, тогава ще ми говорите за хумор и кой го имал и нямал. То е достатъчно да хвърли един поглед човек на гении като Слави Трифонов и жалки псевдо комици като онези в Комиците, за да му стане ясно колко чувство за хумор има нашенецът.

dosta si prava 4ovek triabva da se vladee

Всеки има право на мнение.Относно ПСИХОЛОГИЯТА, много спорна наука.Ако сте толкова образован/а вероятно знаете.

tezi gluposti sa pisani ot zeni bez samo4uvstvie tova za mazete sa zenski gluposti

Чета и чак не мога да се засмея, немец или немка като земе за хумор да говори...Голяма каша е направила тая маца в каца...или поне както са го нашляпали тука господата от нюза, ...Къде агресия, че градивност, че контрол, сто простотии в секунда. То от хумор до хумор, от виц до виц май има разлика, обаче тя за хумора като хумор ли говори или за хумора им като дълготраен социо патологичен проблем, който е довел до два световни конфликта и бързо, масово и качествено изтребление на голяма част от населението?!!!

Човек действително трябва да е ерудиран и да чете, но това е много относително нещо... Прочетете какво е казал Ницше за психологията.

Щом трябва да се ограмотявам чрез четене, нека да бъде публикувана и съответната научна критика. Както и контратези. Пък след като ги прочете някой, тогава да почне да разсъждава. Иначе може да се изкаже подозрението, че съответния психолог, прави анонс за нов вид сериозни личностни проблеми, които могат да се лекуват, естествено в неговата клиника.

За да се дават мнения е необходимо да си ерудиран, още повече, че психологията като наука е доста специфична, разполага с терминология, методи и инструментариум, кото не са общо достъпни и разбираеми от масовата публика. Така, че нека не критикуваме излишно авторката, още повече да се правят груби забележки за човек, който не познаваме. Освен това, този текст твърде общо представя нещата. А това за отликата на човека и животните е доста стара теория, която се промени доста с годините и по отношение на абстракциите, които правят животните, проявите на хумор, чувствата, които изпитват и степента на интелигентност. Проблема е, че като кажем животни ние трябва да уточняваме за кои става въпрос, защото при тях има голямо значение вида, т.е еволюционното стъпало на развитие: естествено, че не можем да поставим рибата и делфина на едно стъпало. Между другото ние не можем да дадем знак на равенство дори между хората. Впрочем извинявам се за дългото изложение, та искам да кажа, че в известна степен изследователката е права, особено, ако се имат пред вид йерархични структури като учреждения, фирми, семейство или малки затворени съобщества от хора и т.н. И въпреки всичко във всички тия примери има много условности, които за всеки случай трябва да се уточняват. Текста на статията не е достатъчен като обем.

Мадам, не си ли давате сметка, че с коментара си (реакцията) въщност доказвате правотата на това, което Хм-хм казва?

Коментарът Ви изчерпва въпроса. Всъщоност въпросната духовност от научна гледна точка е онова, което се наричасамосъзнание И колкото по-силно е развито то, толкова по блестящи прояви на хумор се наблюдават: афористичното и сентенциозно мислене е най-яркият пример.