Фалшива банкнота с пенсията

Зачестяват случаите на измами с фалшиви банкноти. МВР разследва няколко такива случая, а само за второто тримесечие на годината в БНБ са задържани общо 3800 фалшиви банкноти, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - Фалшива банкнота с пенсията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От банкомата на ЦКБ изтеглих 5 банкноти по 20 лв и при покупка се оказа една от тях фалшива - в момента си имам ядове с полицията точно заради това - Не вярвам на нищо вече в тая скапана държава

Преди 2 години пари изтеглени от банката за бонуси. Един от подчинените отиде след 3 часа да си ги внесе във същия банков клон и се оказа че 2 двайсетолевки са фалшиви

Много ми стана интересно как банкоматите, освен че дават, но и вече и вземат банкноти ... пускат, вземат, пускат, вземат ...

Дедото да пие една студена вода и да внимава с продавачите и в пощата, че пак леко се е опарил.

Просто пишеш глупости. ЗАПОМНИ - ОТ БАНКА И ОТ ПОЩА ФАЛШИВИ ПАРИ НЕ МОЖЕ ДА ПОЛУЧИШ. ПАРИТЕ ГИ ПОДМЕНЯТ ХИТРО ТЪРГОВЦИТЕ, БЕЗ ДА ЗАБЕЛЕЖИТЕ И ВИ ЛЪЖАТ, ЧЕ БАНКНОТИТЕ СА ВАШИ.

Дядото е изпечен мошенник и фалшификатор, да не се прави на невинен :P

Напротив, преглеждат ги! Опитай се да пробуташ на някоя банка фалшива банкнота да видиш какво ще стане. Само че първо си намери добър адвокат!

Ха ха ха, ми значи си попаднала на фалшив банкомат :-) А сега сериозно - фалшиви пари от банкомат не можеш да изтеглиш. Освен това - какви са тия банкомати дето приемат пари освен да дават??? Знам че има такива, не че не знам, но къде в България ги има? Едва ли са масово явление.

Е, направо се разплаках ... от смях. За цял ден ще имам настроение ... Първо дядото го били научили: серия Я, нещо грапаво, по-малка, по-прозрачна ... Второ за затворените очи: съвсем новата хартия и мокрите ръце :-) А, пък историите на Потърпевшата и особено на Мима със стоте неистински лева от банка, направо ще предизвикат следващата финансова криза ... :-)

И на теб ще ти кажа - ако си от някой град, знай от банка фалшиви пари не може да получиш. С хитра измама търговеца ти подменя банкнотата с фалшива.

Ами за да няма пробутвания на фалшиви банкноти,взимайте си пенсиите чрез банкомат или плащайте безкасово с кредитна карта;Бързо и удобно !

РАБОТЯ НА КАСА С ПАРИ ОТ 10 г. ХВАЩАЛА СЪМ ОТ 10 и 20 лв. ФАЛШИВИ ПАРИ ПРЕДИ ГОДИНИ, НО СЕГА СЕ ПОЯВИХА И ПО 50 лв. ВНИМАВАЙТЕ !!! ИМА МНОГО БЕЛЕЗИ ЗА РАЗЛИЧАВАНЕ, НО ЗА ХОРА КОИТО НЕ РАБОТЯТ С ПАРИ МОГА ДА ГИ ПОСЪВЕТВАМ - ГЛЕДАЙТЕ В ХОЛОГРАМАТА КЪДЕТО ИМА МЪНИЧКА ЦИФРА И ПИШЕ 50 лева, 20 лева и т.н ПОНЕ ТОВА ЗА СЕГА НИКОГА НЕ СА МОГЛИ ДА ГО НАПИШАТ ВЪВ ФАЛШИФИКАТИТЕ. А ЗА СЛУЧАЯ С ДЯДОТО, ПРОСТО ИЛИ В ПОЩАТА ИЛИ В МАГАЗИНА СА МУ Я ПРОБУТАЛИ, ЖАЛКО ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ДОКАЖЕ !!!

Съгласен съм с предишните коментари. Не можеш да получиш фалшива банкнота от пощата или от банка. В историята знам че е имало случаи държавата да печата умишлено фалшиви пари, но това е история. А ако някой се е опитал наистина да пробута фалшива банкнота, независимо дали е служителка в пощата или сервитьорка в дискотека, това представлява умишлено извършване на криминално престъпление и се наказва съответно от закона. Ако някой например на сервитьорка е пробутал фалшиви пари, тя в случая не е виновна че е бляла като овца. Но ако се е опитала да се отърве от тях, пробутвайки ги на друга овца (или овен), това си е вече престъпление.

От личен опит мога да кажа, че от банкомат може да излезе фалшива банкнота. Изтеглих известна сума пари от един банкомат, в последствие се оказа, че едната банкнота е фалшива. Отидох и я пуснах в друг банкомат. Единият път я върна, но при повторното пускане я прие! Следователно няма никаква гаранция, добрите фалшификати минават през машинките без проблем!

Една приятелка така получи фалшива банкнота от 100лв. от Райфайзен!!И на нея така и е откриха, когато си купуваше стоката!!Никой не преглежда парите по банките!!гледат да ги пробутат!!!

търговеца е подменил банкнотата. В пощата парите се проверяват. Всяка банкнота която постъпи минава на скенер.

Работил съм в системата на архаичната ни поща. Нямате на идея каква мизерия е там, зад разнебитените фасади положението е още по-зле. Няма да коментирам заплащането което в повечето случаи е по-ниско от това на служителите работещи във фирмите за чистене. Никакъв контрол, пълна анархия, хаос... Никога не изпращайте важни неща по БП!

От пощата да му дадат истинска банкнота!!!Грехота е да излъжат толкова възрастен човек.

Bate Boiko gi pe4ati - taka se spravq s krizata :)

никъде не става ясно каква е отговорността на пощенските служители,нали от тях започва всичко?Те би трябвало да спрат банкнотата,а не да очакваме дядото на 80 години да разбира от тяхната работа

От банкомата на ЦКБ изтеглих 5 банкноти по 20 лв и при покупка се оказа една от тях фалшива - в момента си имам ядове с полицията точно заради това - Не вярвам на нищо вече в тая скапана държава