Борисов се захвана с ”Кремиковци”

Министър-председателят Бойко Борисов е имал работна среща с представители на облигационерите в металургичния комбинат “Кремиковци“, съобщиха от правителствената информационна служба.

Обратно в новината

Коментари - Борисов се захвана с ”Кремиковци” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За всяко заразено от спин в Либия дете,бяха платени по 1 милион долара от една богата арабска държава.В замяна на това тя ще има правото да строи сателитен град на мястото на Кремиковци.Не случайно преди няколко месеца Б.Борисов каза ,че терените там ще бъдат едни от най-добрите в столицата.

Моля ви се, как може да се съмнявате...? С каквото се е захванал Бойко, всичко е тип-топ. Само един пример - завода за боклук. Какво, не бил направен ли? Не може да бъде...

Явно ББ ще продължи линията на ФД деиндустиализацията. А линията е следната - първо с особено настървение се затри експортното ни производство. Особено това, дето произвеждаше за износ към Западна Европа. След това се затри и производството на стоки за които има вносител. Останаха няколко производства за вътрешният пазар, но с чужди собственици. При тези останалипроизводства като циментовото, работят само за вътрешният пазар, като боклука си остава тук, а печалбата има се изнася на 100% от държавата и при всеки опит да се поиска от работниците по-високо заплащане им се показва как щели да закрият заводите си тук и да внасяли цимент от Турция. По същият начин се постъпва и в пивоварното производство. Въобще целта на всички правителства е една - деиндустриализация. Като заводите се режат на скрап, а скрапа в чужбина, щото тук май не остана кой да го преработва.

А оня пич дето иска депутатите да бачкат през август - охлади се бре, топни се в морето, споко, живни малко !

Простата логика показва, че от 20 години систематично се унищожава всяка индустрия на наша територия. Това довежда първоначално до безработица, впоследствие до влошаване на търговския баланс на държавата, последвано от споразумения с международните банди и фондове. Следват всякакви ограничения и тормоз над населението. Извратено е да се радваме на разгрома на съседа, нещата са свързани, никой не живее в крепост без връзка с други хора...най-малкото селяндурите са ми по-близки от китайците и другите тарамбуки, които ще ни натресат непременно....

Много хубаво казват някои от вас - да се закрие Кремиковци. Хубаво, ама съвремените софийски жители, дето бащите и дедите им са напуснали китните си селца и само заради жителството и апартамента в Младост 16 част са дошли в София ще си идат ли по родните места? Ако това стане и аз искам да се закрие Кремиковци. И да въведат софийското жителство. Стига с тия мекащи, фъфлещи и високомерни селяндури, които всяка събота и неделя ходят по родните си места да копаят пипера и тютюна, но ако трябва да съберат боклука около блока, който сами са направили - това е под тяхното достойнство.

Надявам се здравият разум да победи и кремиковци да се оздрави Странно ми е как някои твърдят че му плащат дълговете може би смятат че ако се затвори комбината ще им падне цената на тока или парното

Еееей, до-ре ми-фа, направо ме скъса от смях.

Ако искат частни ивеститори да се занимават с Кремиковци да платят дълговете към държавата и да изпълнят еко програмта и да си бачка. Ако ли не - незабавен иск за събиране на данъците и осигурвоките и фалит за соц-урода. Време му е...

Nai-dobre e da zatvorim durjavata, che i bez tova e bezpolezna i raboti vinagi na zaguba.

Смях, смях! Пак половината от вас говорят наизуст и повтарят като папагали, че щяла да се изчести природата... :-)) Ще се изчусти когато от София изчезнат 2 милиона автомобили втора употреба! Сравнение с тях Кремиковци е капка в морето! Ама едно си баба знае, едно си бае... а за няколкото хиляди, които ще останат без работа в разгара на кризата няма да говоря! Ама после ще се радваме, на новини, че безработицата е само 10 %... ама то е лесно да говориш без да мислиш! А и като толкова милеете за природата, защо не протестирахте и не говорехте за затваряне преди 10-15 години, когато наистина се е работело там? Ама не... чакахте ББ и Диков да ви кажат, че замърсява и тогава почнахте да им пригласяте. А и не ви идва на ум, че някой вече си е направил сметките, каква далавера ще върти със земята на Креми, ама вие си се радвайте! И хайде сега всички: Да го затворят! Искаме чист въздух! :-)) Кога ще се научите да мислите бе хора, вечно ли се вярвате на всяка глупост, която ви се каже?

Като каза компютър Правец... Едно време ДЗУ държеше патента и притежаваше производството на най-тънкия хард-диск в света. Това беше една малка американска фирма, чийто собственик беше и конструктор на този диск. Никой не му вярваше, че може да го направи. Е, ДЗУ го купи и той започна да го произвежда. И нашите Правец бяха с най-тънките хард дискове, а и едни от най-бързите. Това беше някъде 88-ма година. Докато произвеждахме Правец СССР беше гладен за компютри поради наложеното му ембарго и гълташе на ура нашите машинки. Този глад продължи докъм 96 година, ама тогава заводът ни вече беше закрит. Колко пара можехме да изтупаме от Русия даже с тези слаби компютри - не е истина! Ама нашите си дадоха гъза на конкуренцията от запад и спряха незнайно защо нашето производство. По подобен начин производството на Кремиковци беше определено конкуренция на външния пазар - 80 до 90% от продукцията му се изнасяше. И хоп - умряха го!.. Тия тука празнотиквеници, които говорят от празните си глави, че Кремиковци не е било рентабилно, да си затварят устата, понеже ще глътнат мухи. Аз съм работил с години там и знам, че това не е така. Замърсяването на въздуха в София в 90% е от вътрешни извори като транспорта. Специфичните замърсители на Кремиковци не присъстват даже и като следи в софийския въздух - просто комбинатът е далече от града, а и розата на ветровете в района на Кремиковци е насочена на североизток. За празноглавците да обясня - това означава, че вятърът нъй-често издухва дима в посока противоположна на София.

Какво е това Кремиковци и още ли има почва у вас? Я да си върнете пак и Медет, и Завода за тежко машиностроене, и Циментовите заводи, и Азотно-торовите...и т.н., и т.н. Вярно, разсипаха страната /плюс АПК-тата/, унищожиха заради грандомански амбиции и политическо пъчене де що имаше живо и дишаше или цъфтеше, но пък имаше работа за много хора, макар и къртовска и първобитна.... Пък и по-добре със силикоза и охтика, но с 225 лв. сигурни в джоба, отколкото със здрави деца, но гладни...

Спрете партийната касичка Кремиковци.

Бойко май с всичко се заема и накрая - голямото нищо

Колкото повече се бави закриването на Кремиковци толкова по-зле става. Както генгренясъл зъб отрявя и обезсилва цялото тяло така и Кремиковци отравя и обезсилва страната ни. Колкото по-навреме се махне толкова по-малки ще са усложненията, страданията и нещастията.

Кремиковци,компютър Правец......20-ти век.Глупаво е да се коментира.Сега трябва да се мисли за хилядите,които ще останат без работа.Това е просто неизбежно.И логично.Всичко останало е дрън,дрън,т.е.полити забравяйте Корабостроителен завод Варна-20000души без работа не само във Варна.В ККЗ Варна бяха 5000,останалите 15000 бяха от Търговище,Попово идр.,които бяха спомагателни работници,голяма трагедия!Затова колкото по-рано се разреши проблема,толкова по-добре.

Какаъв въздун на София бе ненормалник? Я спри да се возиш сам в колата!! Разбираш ли ме добре? Ти помниш ли каде си роден? Помниш ли земята зелена? Дърво такова. По-здрав ми бил той миля.. Предполагам подкрепяш българин една магистрала искаш нали? Два да са - давам ти ги! Ама искаш и другите да са зле нали? Кретен!

Хм, този, който смята, че диша по-леко сега, нека да спре да ми говори наизуст, нека си отвори прозореца и да погледне към Кремиковци! Ще забележи, че той тихомълком си бълва продукция и небето там е по-скоро оранжево, а Стара планина е по-скоро мираж в очите на блажените вярващи на масмедиите... А, две думи и за народа - няма ли го? Не се притеснявайте! Каквото сме си заслужиили, това и ни се случва! И то - справедливо. Но това китно място няма да стои пусто задълго - ще дойдат от четирите посоки на света, и ето - ще има китайци, африканци, араби, латиноамериканци и ще живеят дружно и щастливо, и ще ни се чудят - защо, аджаба, тези хора са избягали от Рая?

Бат Бойко не е твърд като метал, металът е твърд като Бат Бойко, така че е ясно отсега - може и без метал. А че закриването на Кремиковци е идея на ББ е ясно от кметския му период, понаучил е нещо от г-н Лужков, ненапразно ходи няколко пъти до Москва. Строителството е истината - магистрали, метра, бизнес-центрове..... се усвояват големите кинти, другото е пара под налягане. А като нещо падне след време, ще се намери виновния - я строител, я надзор, я експлуатиращ, но парите ще са отдавна прибрани, препрани, усвоени.....За останалите - студена вода или гореща супа с голяма лъжица.

В този форум са писали само олигофрени (олигофрения-лека умствена изостаналост, IQ

Кремиковци трябва да се затвори! Това е огромен замърсител за София. Не искаме тези комини до града ни!

да си ги завре ккк металите. Нерентабилно предприятие, което за съжаление е свързано с доста други вериги от предприятия и не може лесно да се шкартира. Иначе си е жив боклук Кремиковци.

абе защо не се захване с ПОЖАРНАТА. КОЙ ЗА КАКВОТО Е УЧИЛы КАКТО Е КАЗАР НАРОДА.

Време е и кремиковци да затвори врати и да отиде заслужено в историята, като най-голямата комунистическа глупост.

Б.Б. ще оправи България. ще направи магистрали. Абе таранколу то нарада намаля, само старци, кой ще пътува по тези магистрали. НЯМА ЖИВЕЦ, НЯМА НАРОД, УЖАС.За какво са ни централи, газопроводи и петролопроводи от Русия. Пож евтинио е от САЩ. Ха ха . Какъв позор да не забравяме , че през 1941 год обявихме война на САЩ. Ега ти пародията - мухата обявила война на слона. ТОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПОЗОР В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ. ГОСПОДА РЕСТИТУТИ И КОСТОВИСТИ.

Правете, струвайте, играйте си игрите, само запазете въздуха над София чист. Родихме се откакто спря Кремиковци. Това дето го бълваха комините, не отива на никой град и на никоя държава - 2009 година сме. Дърветата са по-зелени и по-здрави, въздухът е просто красив и Стара планина изпълва сърцето с радост. Не ни отнемайте радостта и въздуха заради криворазбрани икономически интереси.

бат бойко може всичко, даже сам може да произвежда метали, за какво ни е кремиковци?

ДО ПРАВИТЕЛСТВОТО (11.08.2009 г. 10:59ч.) Не се излагайте повече! Кокошкарски истории. Ние махленски клюкарки ли избрахме или депутати? Като откриете нещо нередно дайте го на прокуратурата и след това да бъде обявено. Нямате ли по-важни задачи? Избрахме ви за проявите мъжество както се кълняхте. Вие на какво обърнахте държавата, занимавате ни с глупости. Задоволявате чалга нивото с клюки, в България жевеят и хора със сериозни интереси. Ако не направите АЕЦ Белене и газопреносни пътища ще ви замеряме с камъни. Не бъдете нищожества!

Като каза компютър Правец... Едно време ДЗУ държеше патента и притежаваше производството на най-тънкия хард-диск в света. Това беше една малка американска фирма, чийто собственик беше и конструктор на този диск. Никой не му вярваше, че може да го направи. Е, ДЗУ го купи и той започна да го произвежда. И нашите Правец бяха с най-тънките хард дискове, а и едни от най-бързите. Това беше някъде 88-ма година. Докато произвеждахме Правец СССР беше гладен за компютри поради наложеното му ембарго и гълташе на ура нашите машинки. Този глад продължи докъм 96 година, ама тогава заводът ни вече беше закрит. Колко пара можехме да изтупаме от Русия даже с тези слаби компютри - не е истина! Ама нашите си дадоха гъза на конкуренцията от запад и спряха незнайно защо нашето производство. По подобен начин производството на Кремиковци беше определено конкуренция на външния пазар - 80 до 90% от продукцията му се изнасяше. И хоп - умряха го!.. Тия тука празнотиквеници, които говорят от празните си глави, че Кремиковци не е било рентабилно, да си затварят устата, понеже ще глътнат мухи. Аз съм работил с години там и знам, че това не е така. Замърсяването на въздуха в София в 90% е от вътрешни извори като транспорта. Специфичните замърсители на Кремиковци не присъстват даже и като следи в софийския въздух - просто комбинатът е далече от града, а и розата на ветровете в района на Кремиковци е насочена на североизток. За празноглавците да обясня - това означава, че вятърът нъй-често издухва дима в посока противоположна на София.