Нямало картел за горивата

Няма доказателства за злоупотреба с господстващо положение в пазара на горива у нас, се посочва в анализ на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), съобщиха от пресцентъра на комисията.

Обратно в новината

Коментари - Нямало картел за горивата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дрън-дрън! И децата знаят кои само имат право да притежават бензиностанции, каналите на контрабанда (от Нефтохим включително) и как се определят цените! Не може в цяла България маржа да е 1-2 стотинки! Само в Солун, например, не може да намерите 2 бензиностанции с една и съща цена, а маржовете дори минават понякога 20 е цента.... Нямало картел! Има, ама щедър!

ИСКАМЕ ГОРИВА ПО ЕВРОСТАНДАРТ5!!! Тези отработени нефто - боклуци, коиТо ги смесват с малко нефт от Русия и ни го пробутват - да си го заврът .... те знаят къде. ИСКАМЕ ГОРИВА ПО ЕВРОСТАНДАРТ5!!! Вече сме страна членка на ЕС и като такава всички са длъжни да се съобразяват с това. Стига с тези Руски боклуци! ДАЙТЕ НИ ИСТИНСКИ НЕФТ!!! Не щем вече ОТПАДЪЦИ от които само ни се повреждат колите! ДОЛУ МОНОПОЛА!

predi 2 meseza zenata na gazta beche 73 st. Sega e 99st. Niakoi chte kaje - e, 26 st. kakvo sa. Da, no tova sa nad 35% povichenie. S kakvo osnovanie??? Ne vijdam nikakva seriozna prichina za tova35-prozentno uvelichenie. No... Ganio si mwlchi, monopolistite pwlniat guchki... Cialo nechtastie e, che jiveem v tazi twpanarska dwrjava. Anatema!

ХА-ХА-ХА

Преди седмица се върнах от 20-дневно пътуване по Европа с кола, на газ. Цени на газта: Сърбия - 0,60 Е/л Германия - 0,62-0,64 Е/л Франция - 0,60-0,64 Е/л Италия - 0,52-0,54 Е/л България - 0,47 Е/л При това разходът на колата там беше с 2(!!) литра по-малък и вървеше поне с 30% повече.

Алоооооооу,КЗК,олиго ли сте бееееееей.Не виждате ли какво са написали хората по-долу.Дано дойде видовден и на това мазно и недоубито комунистче Златев му дойде реда за дълъг пандиз.

Дали някой от управляващите се ПУЛИ в тези писания в ДИРА?

Пиночет в лицето на Б.Борисов.Не може така да продължава с цената на бензина.Нека спрем да караме колите си и да видим.

Хайде Дедо...време е да им обясниш...

Абе тия от КЗК луди лиса или налуд шапката носят!Народа се интересува,защо цените на бензиностанциите е по-висока отколкото в другите страни от ЕС-например Франция.Монопола е на Лукоил-а те казват,че доставките са им от 70%техни кладенци.Още повече ,че анализаторите казват за всяко поскъпване на петрола на световния пазар у нас се чувства няколко месеца по-късно.И това ако не е картел или монопол-здраве му кажи

Пълни глупости! Повече от година пътувам често до Румъния и тук горивата са по-евтини отколкото в България. И винетките са по евтини, макар че държавата е 3 пъти по голяма, а магистралите са 10 пъти повече от нашите.

КЗК да бъдат разформировани и да бъдат назначени при В.Златев този път законно.

Стандарт е безупречно прав. Напълно съм съгласен с него. При средна заплата около 300-400 лв. цена на бензина от 2 лв. е направо убийствена. Сравнено със средна заплата в германия от 2000 евро , значи , че там бензина трябва да е около 10 евро , а нали се сещате кво ще стане ако е такава цената. Революция.

то и банките нямат картелно споразумение за лихвите по кредитите, при наличие на валутен борд...

Браво на Стандарт.

Кой продаде Нефтохим Бургас на Лукойл? Вероятно знаете - Александър Божков! На огромната сума от ............ 107000000$! Смешно нали? А преди 5 - 6 години в региона на Кюстендил цените на горивата бяха с 10-15% по-ниски от останалата част на България. Казваха, нелоялна конкуренция на гръцки фирми. След две - три седмици ги принудиха да продават на цена диктувана от Лукойл. Т.е. другарят Валентин Златев винаги е бил във връзка с властта! И сега ще е същото, дори и господ да е премиер. На нас ни е необходим някой като Пиночет или Сталин, дори Хитлер ще е по-добре!

Прави сте за Вальо Златев-май всички ги е страх от него и никой не му посяга.Дори и един цял народ го е страх.Карат си на 2,30лв и те това е...!!!

КЗК лъже и не работи. Но трябва съвемстно с МВР и ДАНС, приалагенто на СРС и агенти. Но след като охранта на Лукойл се държи от ИПОН на ББ., какво да говорим...

Е как няма да има такова решение?Нали фирмите на ББ охраняват Лукойл.От къде ще им плаща Валентин Златев.Че и за предизборна агитация пари трябваха.Да не са събирали членски внос.

Горивата в Гърция са по-евтини при по-голям акциз на горивата там ;Сътоветно заплатите по бензиностанциите са в пъти по-големи от на българските бензинджии; Хайде от Лукойл да ми обяснят защо за 2 месеца пропан-бутанът е поскъпнал с над 35 % ; Снощи пак са вдигнали бензините, а преди 35-40 дена от когато са фючърсите, бензина беше около 60 USD/ барел ; В момента пък долара е 1,35 лв ...Но никаква цена не пада;Как така в една Англия например цените по бензиностанциите се различават с по няколко пенса, а тука Лукойл,Шел,ОМВ продават на еднакви цени ??? Бате Бойко уволнявай всички от КЗК !!!

Ами като няма картел,как така на всички им излиза една и съща крайната цена.Лукоил като промени цените и всички други променят със същата стойност.Това е монопол,което по лошо и от картел.А естествено че ще са невинни,нали се сещате,че Вальо Златев им е напълнил гушките за да излязат с това решение.

Razbira se, che ima. I naglostta im e grandiozna. Nai-visokite tseni v Evropa i nai-nekachestvenoto gorivo. Kakvo da govorim. Samo naivnik, koito ne e karal v Evropa moje da vqrva na tazi glupava statiq.

Алоо, КЗК , хайде стига с тези лигави коментарии и нефелни обяснения! Какво ще ми сравнявате цените на горивата и другите стоки в България и другите страни в ЕС ! Ами нали основният показател за благосъстоянието на една нация се нарича Покупателна способност на населението , бе ! Когато усреднената заплата - т.е доходите на огромната част от населението , като махнете новобогаташите от червено-мутренската прослойка , достигнат мин. 1000 Евро на месец тогава сравнявайте и цените с европейските страни. Сега може да ги сравнявате само с Китай, Монголия и Чад. В ЕС максимално 50 % от заплатите отиват за стоките и услуги , които пълнят потребителската кошница , а у нас за да си я позволиш ти трябват 300 % от средната заплата... Ето откъде Станишев и глутница напълниха бюджета с 6 млрд.лв излишък - от непосилните акцизи и данъци , които превърнаха българина в най-бедния и най-болния европеец ! И за последните 6 месеца така си ги разпределиха помежду си , та оставиха и 2.5 млрд дупка на ББ. Ха да видим сега дали и Той, дето много се мъжкарее ще отреже главата на ламята , наречена Крадлива държава , или и той ще предпочете да я яхне , вместо да му побелява още главата !!! А , че гадовете от Лукоил и цялата горивна мафия са готови за стадиона на Пиночет е ясно , като бял ден !

Da, cenite ne sa visoki i zatova chujdencite si pulniat predi granica benzin, a nie izvan neia ;)) Principno ima zakonomernost- nisuk dolar, visok benzin! Strannoto e, che kogato benzina triabva da pada ne pada vednaga, a sled niakoi i drug den, a kogato se kachva- e vednaga! Predi se opravdavaha s visokite ceni na 1 barel, sega e dva puti po-niska cenata, no benzina ne e 1.20! Za DDS-to i za jegite da ne govorim- kolkoto e po-toplo, tolkova po-malko sipvash v rezervoara! Oshte neshto- v BANKIA na petrol ne sipvaite- onazi vecher sipah za 10 lv. che niamashe kak i se okaza che ne sum sipal nishto, i togava se svetnah zashto ne mi dadoha i kasova belejka, a na kolonkata vsichko si pokaza ;(((

Всеки знае,че БСП и сие дърпаха процент от лукойл .Сега кой ли ще дърпа...

Nijama kartel i ne moje da ima , zashtoto za da ima trijabva da ima pone dvama za da se razberat za zenite. A LUKOIL s kogo da se razbira? Chico s motikata da pita kude i zashto e registrinana firmata? BLAJENNI SA VERVASHTITE.

след така написаната аргументация можем само да добавим ...my ass и вашта майка

Нормалната цена на бензина сега би трябвало да е 1,30-1,60лв.

Прьв е и dsdsa,че в другите страни от ЕС заплатите са по високи,но явно при нас има картел за заплатите ,не само за цените на някои стоки

Ако някой си направи труда да провери движението на цените на горивата покрай големите празници и почивни дни и отпоскарски период ще се учуди що винаги точно па тава време се дига цената.хората са тръгнали я на коледа я на нова година я на море и хоп.......дигане нацените.И тъпите оправдания на лук ойл от сорта конюктурни....светов ми писнаха.Елементарна справка за ква е била цената на горивата у нас при тази цена на суровия петрол ще даде че цените сега са с 40-50 стотинки по високи при това нисък долар !!!нямаме държава ако имахме досега да са им кръцнали главата и отнели монопола!!!ББ е същия даул като предишните дето мълчат и лапат от.....

Няма картел, а има монопол !!!

Още като видях заглавието и реших да го изкоментирам, но Бате Иво вече го е казал - това е монопол, а не картел!

бате Иво, остави ги Лукойл. Съсредоточи се върху по-важното. Кипър, Гърция, Испания, Литва, Латвия и други от ЕС. Май във всичките средните им заплати са по-високи, пък акциза на горивата им е по-нисък.

неееее,не е картел бе олигофр..ени,ТОВА Е МОНОПОЛ,и се казва лукойл.

Дираджии,заспахте ли

аз тези бих ги опуцал.....