Сервират кафе със спрей за комари

Нова мода тръгна край Дунав. В капанчетата на открито във Видин сервират кафе със спрей против комари.

Обратно в новината

Коментари - Сервират кафе със спрей за комари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако започнат да пръскат кафето със спрей против комари, възможно е рязко намаляване на броя на ухапаните.

Аз съм от Видин също,но в момента живея и работя във Финландия,където комарите във Видин са нищо в сравнение с тия тука.А температурата тук не минава 25%,много рядко се случва.Но има хиляди езера,а и цяла Финландия е една огромна гора. Просто имат среда да се развиват тия гадове.А за пръскане,повярвай ми пръска се здраво.Щом в седмицата по 3 пъти косят тревата около блокчетата смятай за кво става дума.А съм в нищо и никакво градче с 5000 души население. Във Видин тая година грешката беше,че не пръскаха навреме,защото се пръска още през март.Аз май месец си бях там и вече бяха нападнали здраво,за разлика от последните години,когато изобщо бяхме забравили какво е комар във Видин.

Защо в България не се продават както в други страни противокомарни мрежи .Не казвам,че няма начин да се намерят но би трябвало да ги има по магазини и пазари и на достъпни цени а не като някакви екстри за екзотичен туризъм.Много търговци са вдигнали ръце ,че не им върви бизнеса а продават всички все едно и също и не се интересуват какво още може да предложат на клиентите си.Производството на противокомарни мрежи не е толкова сложна работа а дребното (сенчесто както обидно го наричат)производство може да се пораздвижи и също ще спечели.Парниковия ефект неминуемо ще промени климата и у нас така ,че тези мрежи няма да са излишни и за в бъдеще.На пазара липсват и дъждобрани -могат да се произвеждат от много различни материали но и да са с различни размери, най -вече големи (това не е прашка или поличка а трябва добре да те скрива)Защо само китайците да печелят от всевъзможни чадъри?!

Каква новина само. Сутирнта в БТВ я прочетоха от 24 часа. Сега и тук. А да ви кажа във Видин в заведенията раздаваха репеленти още преди 10 години. Много добре си спомням как през 98-99 година из заведенията покраи Дунава имаше флакони с репеленти.

Жельо Желев не е имал правомощия да се меси в селското стопанство никога , а Филип Димитров супермен да беше не би могъл да свърши това в което го обвиняваш за 9 месеца :))) Търси виновниците в БКП- БСП, които като разбраха че общото може да стане лично не се спряха да крадат и до сега го вършат , поне в нашия край всичко общо се заграби от бивши номенклатурчици и партийни секретари, които разбира се обвиняват за некъдърно си управление на откраднатите заводи - Костов , Филип Димитров , Ж.Желев , а истината я видяха останалите без работа работници. Опоскаха всичко продадоха машините за скраб , халетата продадоха или отдадоха за складови площи под наем, и след тях мор от предприятия даващи работа на няколко хиляди човека , сега са останали 2-3 пазачи . Същото се случи и в селското стопанство, господа другарите направиха всичко възможно , първо черз митниците, после чрез безстопанственост да съсипят селското стопанство и всичко от лакомия драги. Та да си дойдем на думата - тия глупости върви на Бузлуджа да ги разправяш , защото в интернет малко пенсионери влизат

То по тая логика в Афганистан трябва да сервират кафе с калашников :)))

едно време около русе рибата не смеела да подаде глава над водата, че да не я грабнат комарите. а сега е по- добре като няма комари, ама не винаги може да сме сигурни как отровата срещу комарите влияе на хората на животните и растенията и дали пръскането в крайна сметка не е по- опасно

тъй ли?! ааааааааааааа, не знаехме, хубаво,че си да ни открехнеш...

Ами в Русе няма комари :-) Поне последните няколко години, не знам с какво пръскат сега, но явно е ефективно. Скоро бях на Арбанаси и там са голяма напаст.

Защо ли като седна в заведение покрай река Дунав тук в Австрия няма комари?!? Защото се пръска драги БГ управници. Вземете пример.

А Соф няма... е пич, разсмя ме искрено! Виж, Миленчо, който явно е зает в сферата на услугите, както и всичкият скотовъдец, напъхал се в София /и други градове/, отдавна не е в час! Какво земеделие, какви пет лева?! Откак ЛИКВИДАТОРИТЕ Зельо Зелев/земята в реални граници/ и Фил-Педал Кенефи се вихриха в българското селско стопанство, просто няма такова! Унищожено е завинаги! Това, което се произвежда ангро е някакво житце, което тутакси се изнася, за да се напъха в най-близките извън границите складове и да ни се връща после като ВНОСНО! На тройни цени, разбира се. Какво българско има на пазара?! Домати, краставици, дини, грозде?!?! Даже лукът и чесънът са я македонски, я КИТАЙСКИ! Имахме капково напояване!!!, най-големите оранжерийни площи в Европа, няма да изброявам нататък, че ме е избива на рев, а какво имаме сега?! Зельо по плетени терлици с пенсия, бонуси и охрана като бивш президент... Да не продължавам... Комари ли?! Птеродактили за нас!

айде скривай се , шопе!!!

Как се завъртяхте.От комари та се тигна до темата за граждани и граждани,ама на село раждани. И софиянец да си,както и да си от най-малкото село комара му е се-тая.Изсмуква ти кръвчицата.

З-з-з-з-з-з-з-з, Ам хапете ни и вие, няма да ви тровим с препарати! Обещаваме!

До всички софиянци които мразят селяните :) Добре бе хора. Ако няма селяни/селянки, които да се занимават с земеделие всички ще са таксиметрови шофьори или сервитьорки. Каквото и да говорите това са основните професии в прословутата ви София. И понеже ви е писнало от нея си мечтаете да отидете на село и да си правите селяниите с братчедите, които забележете са предпочели да си останат в провинцията, а не да се правят на Софиянци. Я ми кажете колко от софиянци, котио сега плюят по сънардниците си от другите големи градове (и ги наричат селяни) всъщност могат със 100% да кажат че всичките им баби и дядовци са от София? Не се включва София област. Освен това статията е за комарите край Дунав забога !!! Как намесихте София?!

Я се скрий бе село. Отивай да ореш и да сееш и не се прави на забавен.

Разбирам от комари, тва мие работата. Изкарвам добри кинти в САЩ. Комари тука - бол, американци дето искат да се отьрват от комарите - сьщо бол. Златна мина. Сьвета ми е един - требат 3-4 години за да се се отьрвеш , цикьла им е 3-4 години, с прости думи, вьзрастно женско москито(комар) снася 300-400 яйца след като се се е насмукало с крьв. Проблема е, че тия 300-400 яйца могат да стоят дормьнт (ех, че забравих бьлгарския) до 3-4 години, преди да се излюпат. Тоест, избиването на вьзрастни вече комари ти решава проблема само за около 2-3 седмици, требе ти специалист като мен, дето да му пишеш чекове в продьлжение на 3-4 год. за да прекьснем цикьла на репродуциране. Златна мина! Имам тука 5 мексиканеца и един бьлгарин дето прскат отровите целодневно.

ае софия,я се скрий!!!видяла си ти комар...тук край Дунава е Комарът-слагат ти кафето, той сяда до теб, изсмуква ти го, оригва се културно и...си отсервира и чашата даже...софиянци, ко знаете...

И в София има доста комари

Прякорът Министър 30 процента спасил Джеджет Чакъров от уволнение - в днешния брой на Делник БГ (delnikbg.com)

KOi grad Be?

само дето не е споменават за кой град край р.Дунав става дума...