Атакува ни чикунгуня

Опасен грип, с екзотичното име чикунгуня, е на път към България, предупреждават лекари.

Обратно в новината

Коментари - Атакува ни чикунгуня | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А къде са им петната - по краката ли?

Изтепайте тигрите за да няма комари.

Този вирус са го засекли на път за БГ...каква апаратура имат само тия от аптеките.

Не хората а бактериите имат резистентност. Все пак антибиотик се прие против причинителите на заболяването;) Инач не е вярно, че не се изписват антибиотици при грип, защото усложнения почти винаги има. Ако хванете грип ходете веднага на лекар и си пийте антибиотиците не чакайте да се влошите. И не слушайте лоши съвети.

И мен много ме е страх да излеза сред хора, че току виж ме накарали да работя!

Абе колко пъти трябва да ви показват филми документални и предавания различни , за да разберете, че при грип не се дава антибиотик. Той не помага. Налага се ако има тежки усложнения, но за самия грип не действа. Антибиотикът помага при бактериални инфекции, а не при вирусни! Сигурно и хабер си нямате колко голям процент хора по света вече имат резистентност към всякакви антибиотици и не смеят да излязат сред хора

Днес не ми се ходи на работа - сигурно е от грипа!

ама този груп чикунгуня чукундури лови ли.

Затоплянето на климата и многото заблатени места у нас обаче могат да ни докарат петнистите комари. Засега те могат да пресичат границата например с багажа на туристи КЪДЕ ПО-ТОЧНО, В ЧАРАПИТЕ ИЛИ В ЧЕТКАТА ЗА ЗЪБИ?!

Тази зима комарите ще ни изпият кръвчицата.

антибиотик против грип?.....странна работа

haide na vaksiniteeeeee !!!!!!! :-)))

Под затопляне на климата хората разбират глобално такова, изместването на умерения и на субтропични пояс на север. Което пък от своя страна води до сблъскването ни със съответните населаващи го прелестни създания, несрещани досега по нашите земи, в частност тигровите комари.

А, мене повече ме тревожи въпроса:Има ли ваксина против вируса на комунизма в БълХария?.

Какви са тези глупости - за първи път чувам грип да се разпространява чрез ухапване от комар.

Под затопляне на климата хората разбират глобално такова, изместването на умерения и на субтропични пояс на север. Което пък от своя страна води до сблъскването ни със съответните населаващи го прелестни създания, несрещани досега по нашите земи, в частност тигровите комари.

Mili hora, chikunyunya e arbovirus! Niama nishto obshto s gripa! Tezi jurnalisti za poreden pt iznasiat ne pravilna informatsia! Kato tsialo tazi infectsia moje da se okaje dosta opasna! Informiraite se!

Т.нар. грип върлува в страната поне от един месец... Прекарахме го с малкия ми син, но странното е, че лекарката му нищо не знаеше за грипа и му предписа ненужно силен антибиотик, от който се скъса да повръща. В карайна сметка се оправихме и двамата, но както винаги информацията в България тече със закъснение от две-три седмици...

Бяхме в Гърция преди няколко дни. И по това, което пише в статията аз май съм се чукунгуннала. Само дето болките в ставите не ми е продължила и до днес. Цялата история ми мина за 3дни. Детето се поузори. Мина ни още докато сме там.Това е.

такъв грип бушува от месец

Точно така ваксините се в основата на плашещите съобщения за грипове с екзотични имена. Още при първите признаци, сауна/който няма възможност краката в гореща вода за да се предизвика обилно изпотяване, заедно с това пиене на гореща вода и прием само на картофена супичка - гони грипа за 24 до 48 часа.

Няма ваксина за болестта. Освен това неправилно е наречена грип.Това е вид треска.

ПРАВ СИ! КАКВИ ЛИ НЕ ИМЕНА НЕ ИЗМИСЛИХА НА ГРИПА, ЕДНА ПРОСТА НАСТИНКА (ХРЕМА), КОЯТО ИЗОБЩО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕКУВА И ВИНАГИ Е БИЛА БЕЗВРЕДНА, САМО И САМО ДА ПРОДАВАТ ОТРОВИТЕ СИ :(

Така е!!!СЗО-световната организация срещу здравето!!!

Абе като се лекува кво ни плашат!!!!!!!!!!!!!!

Затоплянето на климата абе тия пак нещо са шмъркали .... кво затопляне ги гони то цял балкански полуостров е с 10-градусови температури тия затопляне ... комар в такова време не вирее можеше да пуснат темата началото на лятото .... чудят се с кво да пълнят сайта ... време е да чуем новото изявление на Бате Бойко Борисов :)

Пак трябва да продадат поредният боклук-вакина!! Не комарите са гадините-кръвопийци!

to studeno te za komari govorqt

В БълХария живееш ти! Ние сме от България! Що се отнася до тия комари,това е поредната игра на някои хора да купуваме лекарства!