Дир.бг очаква идеи, предложения и конструктивна критика

Като водещ интернет портал Дир.бг продължава да се развива, за да отговори на основни потребности на интернет посетителите.

Обратно в новината

Коментари - Дир.бг очаква идеи, предложения и конструктивна критика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И на мен ми харесва дира. Обективно, бързо и добра независима информация, Правописните грешки са част от таблоидите днес. Не знам как е в дира, но знам други редакции: ако знаете за колко скунди трябва да се напише материала ще се учудвате колко малко грешки има. Тя истината в журналистиката е това което се знае на секундата. Между другото занимавам се с информационни измервания в медиите. Правописните грешки са част от новините, освен в най-реномираните вестници с много пари винаги ги има. Не знам много много как е в Бг, но новините обикновно имат за първоизточник някой локален вестник. Като се конструира графа на редактирането на новината по правописните грешки може да се установи къде е първоизточника. Като отиде в топ 10 ежеднежника вече няма грешки, но новината е толкова политически коректна че няма защо да се чете. Дира е много добре в това отношение. Не знам дали продава новините, не знам нищо за вторичния новинарски пазар в БФ, но са много добри източници. Изобщо секрета е прост: гледай си журналистиката и не цепи басма на никой. МЕждународната секция през 2015 е една от най-добрите, макар и много селективна. Би било хубаво да се открие рубрика по редактори. Би било хубаво да има две мнения или противопоставящи се журналистки гледни точки. Разбира се това са средства и може да е само пожелание. Относно техническото състояние: достъпа до страниците е бърз 6+, функционален 6, без излишества и стилен 5. Мобилния вариант 4 май трябва да се напише на базата на ПС варианта. Дискусията е отлична но интерфеиса и дизайна само в WEB варианта. Трябва да има RSS feed или API за дискусията и анкетите. Според мен Дира би трябвало да се разширява. Направете дирчета в Европа. особено в Германия липса дир. Там липсват честни и смели новинари.

jingiby

Моля Ви да коригирата заглавието на статията: "Сблъсаци между кандидати в предизборната нощ." Сблъсъци е изписано в бързината неправилно с "а". Поздрав!

jingiby

Здравейте, защо премълчавате инцидента с циганите в Орландовци?