Дават 8 млн. лв. за интеграция на ромите

Двугодишен план на Община Варна предвижда за интеграция на ромите в града и в село Каменар да бъдат похарчени около 8 млн. лв., предаде Дарик.

Обратно в новината

Коментари - Дават 8 млн. лв. за интеграция на ромите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблема с циганите е много голям.Единственото което може да се направи е да не раждат толкова рано и толкова много деца.Самата природа е против това.Иначе всички тези милиони ще бъдат хвърлени на вятъра.

А как ще им промените манталитета...начина на мислене-те не мислят за работа...

Толкова съм възмутена от това,което чета..Цял живот работя..Имам две деца плащам си данъците..Семейни добавки не получавам ,тъй като съм 20 лв над базата.. Децата ми ходят редовно на училище ,гледам да ги възпитам и изуча за да ги дам качествени на държавата..Но тази държава мен ме наказва..както и много други български семейства парите за моите деца-поучават ромските майки/,които никога не са работили,не са дали една стотинка за тази държава,но имат всички права за да ползват социалната система... Света пропищя от тези хора.Трябва Закон който има по-вече от 3 деца ,значи е богат да си ги гледа сам.. и да не разчита на държавата.Не съм съгласна ромските жени да използват децата си като средство за живеене/като се ползват от детските,помощите,телкове и всички социални придобивки/ те не работят създават деца,които не могат да гледат,впоследствие ги хвърлят на държавата... ток вода и др. не плащат.не работят. крадат... /Нямат нищо,за да не можеш да им вземеш нещо/ опоскаха държавата...Вижте сега хората по селата спят в кошарите си и в градините ,за да не бъдат окрадени.. на изборите ще ги ухажват... ще получат някой лев .. с гласа си ще определят нашия живот.. защото ромите не ги интересува. кой ще ги управлява... Те никога не могат да се интегрират защото не желаят /Винаги ще се намира повод да се харчат милиона под претекст-интеграция и пак за сметка на българите/.. живеят си по тяхно му на гърба на този нещастен и отруден народ... На вас българи,кой ви строи жилища,кой ви търси работа... теглиш кредити,за да имаш жилище и плащаш цял живот..обикаляш търсиш работа,ходиш по конкурси.. а не ревеш няма работа и толкоз... държавата е виновна ,държавата да ми търси.. Направо съм гневна,като чуя за тези .. то те не са и хора.... Драги политици... помислете за бъгарите... защото търпението на хората е на свършване и ще ви отсвирят...Геноцита на българите и явен..всички го виждаме..

Продължавай да се молиш докато те таковат. Освен да хленчите и да се молите, за друго не ставате. Плужеци.

Kолкото и да не им се иска на някои, все пак е необходимо да има дbлгосрочна стратегuя по този вbпрос !!! Aко ги оставим / циганите / на произвола нищо добро няма да се полyчи !!! ще стане още по-зле !!! Hе ги оправдавам. Hа времето в моето село имаше цигани, но кbщите ни не се заклUчваха !!! Kражби нямаше !!! Hякbде грешим !!! Hяма политики по циганските проблеми !!! HE става сbс затваряне на очите и yшите !!! често се слyчва, когато става нещо пред нас, пред домbт ни, ние балгарите да гледаме зад пердето!!! Oт това отношение гyбим само ние !!!

Много си прав. Трябва да има национална стратегия по образоване на Циганите. Това е основен проблем. Ако той се реши, другите им проблеми ще почнат по естествен път да се решават сами.

ха, дано ги оперират от мързел и успешно им присадят трудолюбие.

НАЙ ДОБРАТА ИНТЕГРАЦИЯ Е 7,62 Х 39 ЗА 8 МИЛИОНА ЛЕВА!

През Янко Станев ли ще се дават пак???

Интеграция без АК47 е невъзможна.

и 80 милиона да дадете пак няма да ги интегрирате.докога ще haрчите пари за тези боклуци.на мен защо никои не ми помага.отвращавам се от вас,отглеждате крадци.

не интеграция, а дезинтеграция на съставните молекули на ромите трябва!

Дава ги данъкоплатеца, полепват малко по циганските барони и отиват в юдеомасонски ръце, за финансиране на геноцида над българите.

Стига сте давали милиони за интреграция на тея роми? На всички ни е ясно, че те самите не искат да бъдат интегрирани. Искат само да живеят на гърба на българите, които работят и си плащат сметките, и данъците.

Едно време им раздадоха жилища точно по такива програми. Изгориха паркета в кюмбетата си на които тръбите бяха наизкарали през счупена част от прозорец на жилището си. Едни гледаха кон на терасата си, други гледаха патки и все такива ми ти неща с интегрираните въшлювци. В филм на Кабровски показаха как един цял блок беше станал негоден за живеене и го събориха понеже живеещите там интегрирани бяха започнали сами да обезкостяват- да свалят желязото вложено в строителството и да го предават на вторични суровини.

Когато вършат изродщини са българи, когато е за "права" и привилегии са роми, а иначе са си чисти манг.ли.

С 4 милиона се решава проблема ако патрончето е по левче.

Проект трябва да осигури и заетост на 50 роми. Парите по тази дейност се очаква да бъдат осигурени от общинския и държавния бюджет".. Такааа... 8млн за подаръци, а всички ние ще им осигуряваме плащане на "работа"

Искаме си бул. 3-ти Март. И така и така ще потънат тези пари, поне да финансират ремонта на булеварда, пък ако ще и с финансиране на заплати на роми....

За ромите хубу, ами с циганите по улиците кво ще правим?

Стига с тази интеграция - ако ги дадат веднъж за "стерилизация", проблема ще се реши перманентно.

Още с раждането - ваксина за стерилизация!

А те ще престанат ли да крадат като ги интегрират

Как пък веднъж тия организации не написаха какво се очаква да направят братятя в замяна на нашите пари и какво би трябвало да последва ако не го изпълнят. Как ще се напълни бездънна яма не знам, но и не ми е ясно ние до кога ще имаме да даваме и да я пълним!

Само социалните помощи, които плащаме на циганите са 3.6млрд., заедно с детските, тока и водата, се заформят едни 5МЛРД. ГОДИШНО. Безплатно медицинско обслужване, безплатно образование, тези домове за деца "без родители", щетите от престъпленията и издръжката им в затворите. Свързаните с тези престъпления разходи по полиция, прокуратура, съд. Опустошеното дребно селско стопанство. Имиджа, който ни изгражда тази пасмина в Европа и заради която ни отрязоха от Шенген. Така като финансова равностойност циганите ни излизат едни 10МЛРД. ГОДИШНО. Затова и т.нар. "медии" на т.нар. "международна общност" са толкова загрижени за "правата" им у нас, че чак са първа грижа на Килърито. Защото са много загрижени, да ни би ако българиският народ отхвърли това бреме от врата си, да отложи окончателното си унищожение и виж пак оцелял. Циганите, наред с макроикономическите кражби, обирите на монополите, чудовищната ни "право"охранителна система са един от основните инструменти на геноцида, който се провежда над българския народ.

Интеграция на ромите, ДЕЗИНТЕГРАЦИЯ на българите - това е "политиката" на геноцид.

Да се дават тези пари за циганите, е същото, както да поливаме Сахара. Ефектът е еднакъв, тоест, няма такъв!!! Въобще, тревогите ни са свързани не с подслушването, нито с проблемите на ЕС, нито с Шенген, нито с икономическата криза, нито с вулкана Етна, или марсохода, ами с ЦИГАНИЗАЦИЯТА на България - до 10 години ние, българите, ще бъдем малцинство в Родината ни. Ето, за това се замислете, драги политици и държавници!!!

Ако поливаш Сахара, губиш пари. Ако развъждаш, обгрижваш крадците и грабителите си... Не знам.

после що в бургас е по добре.

Тези пари са вода пусната в решето. По мое сведение за ромска интеграция в България са дадени над 450 млн . лв ( а може да са и повече) без абсолютно никакъв ефект. Тези пари по- добре да се насочат към други дейности.

Статията следва да се озаглави "Готвят се да се откраднат 8 млн. лв. покрай интеграцията на ромите", която никога не може да се осъществи

АБСОЛЮТНА ИСТИНА Е!!!!!!!!!!!!!!