На второ място отново е интернет страницата на Столична община , а на трето място е сайтът на община Добрич, съобщи Ясен Георгиев, директор на ИИП, цитиран от БТА. 

В проучването са оценявани интернет страниците на 27-те най-големи общини (областни центрове).

Целта на проучването е да насърчава принципите на доброто прозрачно управление и да стимулира участието на гражданите при вземане на решения, каза Ясен Георгиев.

Общинските интернет страници са оценявани в пет категории: Сигурност и защита на личната информация; Приложимост; Съдържание; Предлагани услуги и Гражданско участие и социална ангажираност по над 100 отделни критерия. Точки в проучването са присъждани за наличие на информация, а не за това дали е лесно достъпна и удобна за ползване.

Изследването е част от проекта "Твоята община те очаква онл@йн - второ годишно изследване на интернет страниците на най-големите общини в България", реализиран от ИИП в сътрудничество с Института за електронно управление към Училището по публична администрация Рътгърс, Щатски университет на Ню Джърси и с подкрепата на Посолството на Съединените американски щати в България.