Чужденците са съпрузи и са купили къща в село Рудник, област Бургас. Те обаче така и не я придобили, съобщиха от съда, цитирани от БТА.

За измамата продължава събирането на доказателства по наказателно дело срещу Красимир Грудов и Александър Грудов.

От съда съобщиха, че по идентичен начин те са заблудили 7 чужди граждани. "Продажбите" на имоти са правени в периода от ноември 2006 до март 2007 година.

Съдът изслуша в петък и свидетелка - българска гражданка, която бе многократно призовавана да се яви, тъй като живее и работи във Великобритания.

На следващото заседание ще бъде разпитано друго семейство от Северна Ирландия пак чрез телефонна конференция. Те също са пострадали при имотна измама.

Ще бъде установена връзка и със свидетел, който живее в Канада.

От съда припомниха, че според обвинителния акт с цел да набавят за себе си имотна облага, подсъдимите възбудили и поддържали заблуждение у 7 лица, като две от тях са били представлявани от директор на чуждестранно дружество, че ще им осигурят имоти във вилно селище "СОЛТ ЛЕИК СИТИ" фаза 2, в село Рудник, за което са сключили с тях предварителни договори за продажба, като не са имали намерение и възможност за това и не са им осигурили обещаното.

С това са причинили на пострадалите имотна вреда за 217 652,01 лева.

Измамата е в особено големи размери, представлява особено тежък случай. Процесът ще продължи на 05.02.2015 г.