Шестима души, в това число и три деца, загинаха при семеен скандал в богаташки квартал в град Санта Клара, разположен на около 60 километра южно от Сан Франциско, Калифорния, съобщи ДПА, цитирана от БТА. Подробностите около трагедията, станала в неделя през нощта, все още се изясняват. Шестимата загинали, в това число и предполагаемият убиец, който се самоубил, принадлежат към едно семейство. Едно от децата било намерено живо на мястото на трагедията, но по-късно починало в болница. Още една жена, която е била открита жива, продължава да бъде в критично тежко състояние.
Санта Клара, с население около 100 000 души, до неотдавна се смяташе за град, в който тежките престъпления са изключително редки. Но рецесията, която се отрази на икономиката на Калифорния и на високотехнологичните производства в Силициевата долина по-тежко, отколкото в други райони на страната, постепенно промени живота в Санта Клара, посочва ДПА.
През ноември уволнен специалист по електроника застреля трима свои колеги. "Когато нещата станат трудни, напрежението като че ли изригва", заявила Патриша Мейхън, кмет на Санта Клара.
Междувременно недоволни клиенти на "Макдоналдс" откриха огън по ресторант от световноизвестната верига за бързо хранене в Солт Лейк Сити, щата Юта, съобщава The Salt Lake Tribune, цитиран от БГНЕС. Клиентите спрели с пикапа си до едно от гишета на макдрайва и поискали блюдо от основното меню. Оказало се обаче, че в момента се предлага само храна от сутрешното меню. Пикапът се придвижил напред към второто гише и от него слезли двама мъже. Единият извадил от багажника пушка-помпа и гръмнал стъклото на гишето. После двамата най-спокойно се качили отново в автомобила си и заедно със своята спътница отпрашили в неизвестна посока. За щастие, никой в ресторанта не е пострадал.