Ново масово убийство в САЩ - след семеен скандал

Поредната кървава стрелба отне няколко човешки живота в САЩ, само ден, след като мъж уби 8 души в старчески дом и след поредица от подобни инциденти в последните месеци. Анализатори коментират, че тежката криза отключва агресията на американците.

Обратно в новината

Коментари - Ново масово убийство в САЩ - след семеен скандал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ужас. Това място го знам и е квартал за богаташи.

Приятелче, ти съвсем си се сплел. Ако я нямаше тази Америка щеше да има друга. Има си закони на развитието. Мисленето ти обаче е а-ла Джугашвили - няма Америка, няма проблеми. Елементарно.

Когато успеха в живота се измерва с пари и колко можеш да си позволиш да харчиш финансовия крах е дори по-страшен от смърт. Живееш в удобна и уредена страна,спазваш законите ,скъсваш си задника от бачкане но никой не може да си позволи да не те зачита но идва криза ,бизнесът ти фалира или те изхвърлят от работа без да се интересуват какво значи за теб това и колко си дал на фирмата.Ако си се трудил честно и си давал всичко от себе си а са се отнесли с теб така ,това си е чисто предателство(казват ти нищо лично -просто бизнес)Семейството ти е получавало всичко от което се нуждае с помощта на кредити но всичко трябва да се плаща .... и тези които до вчера са се надпреварвали да ти предлагат оферти изведнъж като озверели се нахвърлят отгоре ти и си искат парите.Никой ,дори и най-близките ти не се интересува на какъв огън се печеш а се вълнуват само от своите проблеми за които пак трябват главно пари...пари...всеки се мисли за най-важен и най-страдащ и иска протестира ,заплашва.Трябва да си корава душа за да не се сринеш ,да издивееш и да хванеш оръжието.Казват ,че в Бангладеж хората се чувствали най-щастливи -може би защото всички са много бедни ,намират поводи да се веселят и редовно послаждат живота си със секс.

Ами намери си друго местенце бе душичке. Да не те третират като роботче. Америка е голяма има и такива места.

Хората там от малки са научени да се усмихват и да не показват лоши настроения.На работното място ни казват,ако се чувстваме зле,да отидем до реструма,да се погледнем в огледалото и да се усмихнем,да забравим за проблемите си...хубаво,ама всички усмихнати,със стаени в сърцата несподелени проблеми и само една искрица трябва,за да изпуши нчкой.Това все пак са хора,не роботи,а те ги третират,като роботи.Ето затова нормален човек,дошъл отвън усеща,че има нещо нередно тук...нещо подтискащо и неприятно...

а ти сигурен ли си че интернета е такова благо каквото си мислиш и не води ли до много по лош начин на живот? Ако я нямаше Америка също така нямаше да има и телевизията, кредитите, хубавите филми, мултинационалните компании и корпорации, които гледат само печалбата и в крайна сметка движат политиката и света и т.н. и т.н. Все едни такива благинки без които май сме били по добре. До 111: Гледай тогава SICKO щом другия не ти е променил мнението,... и разбери че това че някой е инфантилно глупав, не значи че всички са щастливи... особено ако живота ти се състои в ламтеж за материални благини - тогава нищо никога няма да ти стига и вечно ще си нещастен...

Другото как да е, разбрах. Не ми стана ясно - откъде се е явил тоя колониален оттенък. Кога България е имала колонии? Или някъде в Африка и в Южна Америка вторият официален език е български, а ние не сме разбрали?

И на мен ми се прииска вчера да гръмна мъжа си, ама си е скрил пистолета нещастника!

В американската култура има всичко. Кой какво ще избере от нея зависи от личните му предпочитания и от собственото му културно ниво. Габровецът пак се изказва неподготвен - на кредит може да се живее не повече от месец. След това започват да идват сметките. Сумата на задълженията - наем, ипотека, ток, вода, телефон, кредити и т.н. не може да надвишава 50% от приходите. Има закон и обикновено се спазва. Нарушенията на този закон доведоха до ипотечната криза, затова в момента се прилага много стриктно. Другите, които обвиняват материалното общество искам да попитам те за какво работят - за чест и слава или за някаква идея? А преди 1989 г. за какво работеха? И какво правеха и правят с парите си? Наистина, такива престъпления са проблем за САЩ, но не само там. Четейки някои форумци излиза, че те живеят в един оазис изпълнен с любов и с прекрасни човешки отношения, работят само защото им харесва и даряват заработеното за благотворителност. Заобиколени са само от класика в областта на изкуството и културата и престъпленията са нещо нечувано. Е, в такава среда защо да не поучат нещастните американци...

спокос, тая новина не е ГОЛЯМАТА, в голямата новина хамериканец ще избие към 100 души с автоматично оръжие, и заради този инцидент ще им съберат оръжията на хамериканците и ще ги направят робски добичета като нас!

Коментара ти е много умерен и изключително точен, както впрочем и повечето ти изказвания. Поздрави!

Стига сте плямпали глупости!И у нас стават такива работи!Хем сме една шепа хора!Оня изрод дето запали семейството си и уби дечицата си?!?!?!Ама е бил рецидивист,и е бил на свобода!А там поне ги съдят!

Тепърва ще има масови случаи на социална дегредация.

in god we trust !

Клиентите спрели с пикапа си до едно от гишета на макдрайва и поискали блюдо от основното меню. Оказало се обаче, че в момента се предлага само храна от сутрешното меню. - falling down с майкъл дъглас гледайте. същото го има там

Ааа, почва да им става ясно как сме се чувствали ние, българите, векове наред. А ние сме търпели варварства! Щатите не само дето не са търпели робство, ами самите те са поробвали хора! Тепърва има да учат българския урок. Може би тогава ще разберат, че и ние сме хора, а не балканско месо.

Каубойска им работа. По традиция им е такъв стилът за решаване на проблемите, но изглежда, че все пак работи: Проблемния индивид, заедно със семейството и приятелите под земята - ето - няма човек, няма проблем; Що се отнася до втория случай - следващия път , предполага се, ще предлагат и кебапчета ако трябва (къде го има това - да няма обедно меню на закуска !)

Американците са велик народ! 100 години да са в криза, а българите 150 години да са в подем, пак ще ще са по-добре. Тези, които ги мразят и плюят по форумите дават ли си сметка, че без Америка, нямаше да има интернет, компютри и още един куп неща.

Е, НАЛИ МНОГО СИ ПАДАТЕ ПО АМЕРИКА И АМЕРИКАНЦИТЕ, МНОГО СА ГОТИНИ, ВСИЧКО КОПИРАТЕ ОТ ТАМ, ИСКАТЕ ДА Е СЪЩОТО, НЕ ВИ ХАРЕСВА БЪЛГАРИЯ, СЕГА ПЪК НОВИНИТЕ БИЛИ ЛОШИ. КОГАТО ПИШАТ, ЧЕ У НАС Е СТАНАЛО НЕЩО ПОДОБНО СЕ СКЪСВАТЕ ДА КОМЕНТИРАТЕ КОЙ Е ВИНОВЕН, ПРАВИТЕЛСТВОТО ЛИ, ПОЛИЦИЯТА ЛИ ИЛИ ИЗПЕРКАЛИТЕ ХОРА....ИСКАТЕ ДА ПРИЛИЧАМЕ НА ТЯХ ЛИ???

Филми, компютърни игри, телевизионни риалита - пълни с насилие, убийства, разврат. Ето ви американската култура, на която толкова са кланяте!

Не ги издържам вече тия новини - навсякъде по света някой малоумник убива невинни хора... Бог да прости жертвите... Аман вече!!!

не е възможно това нещо! Това е комунистическа провокация на тройната коалиция, начело със Станишев! Искаме Костов и Борисов да се изкажат компетентно!

къде беше спокойно - в богаташкия квартал предполагам? Лъчезарни са от флуора във водата с който ги тровят - виж какво причинява някъде в нета флуора ако се пие ;)

Живеем в безумен и неадекватен свят в който всичко се продава и купува и това е единственото и най-важното.Безумиет идва от хората овластени с решения.Има вопиюща нужда от връщане към морал,традиции,етика ценности на църквата/не смесвайте уродливото духовенство/Да се спрат безумните и безсмислени сериали,реалити шоута от типа на сървайвър,Брадърите и др.подобни.Най-вече да се спрат филмите на ужаси и насилие-таво го има и в безумните и безсмислени детски анимации.Някой трябва да озъпти богатите,които се самозабравиха в алчността и безскрупулността си да стават още по-богати/Мадок и подобни нему/.У бъка от такива.Гражданско общество,приоритет на духовното и разбира се бой със сопата/не на последно място/.

Писна ми от тия малумни новини

По-скоро бих казал, че това е криза на общество с култура, в която има засилен акцент върху индивидуализма и консумеризма. Но по-полезно е да видим нашенския си индивидуализъм. На първо място е вапцан в някакви колониални оттенъци-отношението към ромите като втора категория граждани. На второ е каращисан с (бих го наркъл) дистрибутивен егоизъм най-ясно изразен в отношението към пенсионерите възприемани от младото поколение като бреме за обществото. Друго измерение е националният нихилизъм. Бих добавил и аспекта на гражданското равнодушие. Предполагам, че не съм много деликатен, но поне новините са както се полага-две. Лошата новина е че ние сме болникът. Добрата-че не си слагаме вендузи за първи път.

Дьлго време се чудех защо в Америка няма бабаити. Здрав прав мьжага, 150 кила, ще се скьса да се извинява ако случайно те пререди на касата в бензиностанцията. Не те видял човека! .......Е, глождеше ме тоя проблем с години, докато не разбрах колко лесно е да си купиш орьжие в Америка, тоест, не се заяждай без причина, бьди учтив, не се знае кой какьв е и колко е превьртял.

ти пък защо не остана там ,като е толкова хубаво и такива прелестни дебелаци има на всякъде.Като си се оглеждал вероятно ти ставало мъчно за тук.

Ами те американците с мръсният империализъм, карат бедните пияни от кока кола да спят по мостовете, освен това бият негрите, през цялото време правят принадена стойност и се избиват защото там има антагонистични диалектико материалистически антагонизъм. Това ни казваха едно време за американците, сега пак ни казват същото.

До Bowling for columbine - някога стъпвал ли си в САЩ за да се изказваш толкова компетентно? Гледал съм филма, който препоръчваш и съм живял в САЩ доста време и мога да кажа, че едно от нещата, които най-силно ме впечатляваха беше спокойствието и лъчезарните хора които срещах на всякъде. Вземи и погледни какво се случва в нашата мила родина и тогава коментирай диващината в Америка!

Не говорете глупости за свободната продажба на оръжие! Когато искаш да убиеш някого, то оръжията за това са навсякъде около теб! Виновна е системата на възпитание или по-скоро липсата му!

АЛИЛУЯ

Когато една система се управлява от Централната Банка и зависи само от нея е много лесно да се подчини чрез тотален кредитен контрол! Всеки знае че в САЩ всички живеят на кредит... какво става когато някой е планирал предварително след като пороби финансово цял един народ (и цяла една планета) да си измисли после дадена криза, с която тотално да ограби хората! И какво им остава освен да изперкат и да се избият?

Тези американци винаги са били луди!

Когато меркантилизацията е основната човешка ценност на цяла една нация - така става!

И тази болна нация иска да доминира в света!

Ами то жената и до лудост може да те докара - колко му е да се хванеш за пищова или за сатърчето....

Според мен е твърде лесно да си обясним всичко само и единствено с американската психика, политическа система и начин на живот. Да не забравяме, че независимо, че ги промиват ежечасно, това са хора със същите мечти за добро и спарведливост. Нещо лошо става с целия свят-та вижте в последните седмици какво се случи и в Европа и не само там...Дали пък като цяло човешкият експеримент не върви към някакъв критичен праг на самоосъзнаване и радикална промяна към себеподобните и природата, които, ако не направим, просто ще се самоунищожим???

Тук ще ги изпреварим ... Скоро!

Избиват се от бездуховност и неспособност за самостоятелно мислене. Навсякъде по света, независимо дали в бедни или богати страни.

Ехххх, кога ще ги стигнем .......

Великата нация, дето си спретна една криза и ни я натресе и на нас вече почна да деградира здраво!

първи стъпки към социализма.

Гледайте този филм - Bowling for Columbine на Майкъл Мур - там става дума точно затова - защо така се избиват? Дали заради демокрацията им пълна с расизъм и омраза или пък заради свободната продажба на оръжия? Или пък заради масовото промиване на мозъци от частните им търсещи единствено рейтинг и сензации медии? Или може би заради толерирането на успеха на всяка цена - заради кооперативното мислене - където хората нямат равни права, както е по международната харта, а по-силния (и богатия) печели - закона на джунглата? На тази нация ли искате да приличаме?

:)