Това съобщи БГНЕС. Банковата сметка ще бъде публична. Районните партийни организации вече са подали искания за предоставяне на места, където ще се намира подписката и гражданите ще могат да я подкрепят. Освен това, в Интернет също ще има възможности за съпричастие към действията на партиите от ЕНП.
Премиерът Сергей Станишев заяви по-рано, че в държавата се оформя деструктивен и антибългарски триумвират между ГЕРБ, "Атака" и Иван Костов. Пред журналистите в Министерския съвет Станишев каза, цитиран от БТА, че "в държавата се оформя един негласен триумвират - опозиционен, деструктивен, разрушителен и антибългарски - ГЕРБ, "Атака" и Костов".
Преди началото на пролетта при един от вотовете, аз, наблюдавайки и действията на тъй наречената обединена опозиция, и митинга, на който Бойко Борисов беше заедно с Волен Сидеров с представителите на ДСБ и на СДС, си направих шега в парламента, мислейки, че това е наистина само шега. За съжаление това се очертава като евентуална бъдеща коалиция и претенция да управлява държавата, съчетавайки авторитаризма на Иван Костов от времето на тяхното управление, който първо направи една безумна приватизация, в която обекти за 30 млрд. лева бяха приватизирани приблизително за 3 милиарда лева, с екстремизма на "Атака" с отричането на всичко градивно, и с популизма на ГЕРБ, който обединява елементи и от двете и циркулира в това пространство между Костов и "Атака", каза Станишев.
"Така че, когато чуете нещо от тях, винаги си представяте този триумвират, който не предлага нищо като програма и решаване на конкретните проблеми на държавата, но винаги е готов да срине страната и общественото в интерес на своите политически цели, и икономически, впрочем", добави премиерът. В отговор на заявеното от премиера Станишев, неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че коалицията на Сергей Станишев с ДПС е антибългарска.
Вижте снимки