Катастрофата е станала през нощта в събота срещу неделя на булевард „Христо Ботев” в Русе. Колата се блъснала първо в подпорната стена на мост, после в стълб от тролейбусната мрежа и накрая се завъртяла няколко пъти. Загиналото момиче е било на задната седалка и е паднало от автомобила. Всички пътуващи в колата - 3 души, са били без документи и това е затруднило установяването на самоличността им. Автомобилът е собственост на 23-годишен мъж от Русе, но е управляван от 18-годишен неправоспособен шофьор. На предната седалка се е возило 16-годишно момиче. Двамата са в интензивното отделение на русенската болница. Шофьорът е с контузия на белия дроб и таза, а момичето е с вътрешни кръвоизливи и изместена ключица.
Тримата, пътуващи в колата, празнували със собственика на автомобила в жилището му и така се сдобили с ключовете за колата му.
През последните две денонощия в Русенско са станали 20 катастрофи. 81-годишна жена е била блъсната на паркинг до магазин. В град Сливо поле един и същ шофьор е залавян на два пъти през два часа да кара колата си пиян.
Вижте снимки от трагедията