Това пише австрийският печат, цитиран от БГНЕС. Живееща във Виена австрийска семейна двойка от сръбски произход, заявила пред в. "Курир", че е разпознала Караджич от публикуваните след ареста му снимки като лечителя, който лекувал жената допреди малко повече от година, за да й помогне да зачене. Според семейството лечителят използвал името Пера и пътувал с хърватски паспорт.
В средата на 2006 г. живееща във Виена леля на жената от същото семейство й препоръчала лечителя. След като се обърнали за помощ към него, той идвал във Виена от време на време, но не стоял там повече от 3 дни. Според семейството лечителят работел и в Италия.
Драган Дабич, чиято самоличност Радован Караджич е използвал, съществува и живее в Руми, на около 100 км от Белград. Истинският Дабич е роден през 1942 година и в момента е пенсионер. Той е женен, има две деца и четирима внуци.
Съществува обаче и информация, че друг мъж с името Драган Дабич, е починал през 1993 г. в Сараево. Той е бил убит от снайперист на сръбски сили командвани от Караджич.
Днес изтича срокът за обжалването на решението за предаването на Радован Караджич от страна на сръбските власти на Международния трибунал за военни престъпления в Хага.
Адвокатът му Светозар Вуячич заяви, че ще използва последната минута за изпращане на жалбата - 19.55 часа. Той каза, че ще изпрати писмото по поща от провинцията. Според него това се прави с цел близките на Караджич, които живеят в Република Сръбска в Босна и Херцеговина, да имат възможност да се видят с него преди предаването му в Хага.