24-годишният мъж е обвинен по член 116 по Наказателния кодекс за умишлено убийство на 24-годишния бодигард на дискотека “Елит” Румен Рачев. За това обвинение законът предвижда 15-20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, съобщи пресаташето на Бургаския съд Веселина Павлова, цитирана от БГНЕС.
В своя защита Апостолов каза в съда: “Бяхме пили с моя приятел Ивайло една бутилка алкохол. След това отидохме на дискотека. Моят приятел започна да дърпа едно момиче. Дойде охраната и започна да ни бие. След минути усетих удар в главата. После се събудих в таксито целият в кръв. Нищо не помня”. Свидетелите по убийството разпознаха убиеца на Румен Рачев.
Апостолов е осъждан два пъти за нападение и побой. Според Бургаската прокуратура той е обществено опасен и агресивен.
Трагедията в бургаската дискотека "Елит" разкри и друг абсурд - оказва се, че животът на 24-годишния Ранчев не е могъл да бъде спасен заради липсата на съдов хирург в морския град. А до това се е стигнало, защото Националната здравноосигурителна каса е отказала да разреши втори трудов договор на съдовия хирург доц. Таньо Кавръков, който до 13 март т.г. е обслужвал и консултирал спешните и плановите случаи в бургаската Многопрофилна болница за активно лечение (виж линка долу).