Петровски е приет тази сутрин в Института за спешна медицинска помощ “Пирогов” с контузии по главата и тялото, съобщи БТА, като се позова на информация от болницата. Пациентът няма фрактура и вече е изведен от шоковата зала на болницата, но ще остане на лечение в клиниката по травматология. Той е контактен и в съзнание. Лечението му ще продължи от 3 до 5 дни.
По-рано бе съобщено, че Петровски е с черепно-мозъчна травма и премазани колена.
Футболният съдия е бил пребит на софийската улица “Перник”, зона Б-19. По първоначална информация той е бил нападнат от двама мъже, които пристигнали с лек автомобил пред блока на съдията. Единият от нападателите, според очевидци, е бил облечен с кожено яке. Извършителите на побоя веднага изчезнали от мястото на инцидента. Петровски е намерен целият окървавен в собствения му автомобил пред дома му около 7 часа.
През 2006 г. същият съдия бе бит на терена по време на футболен мач между “Дунав” и “Нафтекс”.
43-годишният Валери Петровски е съдия в „А” група в периода 1996-2005 г., като в кариерата си има около 90 мача. След това не е свирил мачове в елита повече от две години и половина. Оттогава ръководи само срещи в „Б” група, сочи справка на агенция "Фокус". Дъщеря му Мартина Петровска, също е футболен съдия.
Според информация на Дарик в събота Петровски е трябвало да свири мача между отборите на Монтана и Чавдар (Бяла Слатина).
За съжаление явно се връща времето на мутрите с бухалки, който биеха безнаказано хората, заяви пред "Фокус" пребитият тази сутрин рефер. Той допълни, че никога не е очаквал да му се случи такова нещо и не е имал никакви заплахи.
Петровски разказа и какво се е случило тази сутрин. „Бях в колата със сложен колан и си четях вестник, докато чаках съпругата ми да слезе. В този момент ме нападнаха двама души с бухалки и боксове. Не успях да се отбранявам заради колана, който ми пречеше. Успях само да се развикам за помощ. В този момент нападателите ми се отдръпнаха и с бухалките счупиха предното стъкло на автомобила. След това дойде съпругата ми, а на мен ми прилоша заради ударите”, разказа реферът.
Вижте снимки след побоя