Това сподели Зина Атанасова пред БНТ. Тя е една от деветимата българи, които са били на борда на отвлечения вчера турски самолет. Прибрала се е сутринта в неделя в родния си град Долни чифлик, Варненска област. Зина още не може да повярва, че всичко е приключило благополучно. Близките й не знаели, че пътува към България. Три месеца работи в Северен Кипър като домашна помощница. Тъй като визата й изтичала, се наложило да си тръгне.
Зина разказва, че половин час след излитането на самолета двама млади мъже от първите седалки скачили и започнали с ритници да блъскат по пилотската кабина. Похитителите не били въоръжени, но единият държал някакъв пакет и твърдял, че в него има бомба, която ще взриви. Самолетът започва да се люшка във въздуха, разказа още Зина: "Вече имаш чувството, че не си в самолета, а направо от височината падаш в морето. Бяхме изгубили всякаква надежда". На борда на самолета са пътували и деца. Най-малкото е било на около две годинки. "Много страшно беше. Без въздух беше, децата пищят, кой пада, някои жени припадат... нямаше вода, похитителите не дават вода на хората, понеже 2 от 4-те стюардеси бяха взети за заложници", разказва Зина. Според нея нападателите са говорели на арабски и малко на английски. От превода на турски, който се наложило да прави един от пътниците, разбрали, че ако не са били мюсюлмани, а християни, са щели да горят като барут. Когато самолетът се приземява в Анталия, при суматохата двама мъже успели да счупят един от люковете. "И крилото, както е, ние от прозореца скачаме върху самолета и от крилото направо се спускаме като шейна", разказва още Зина Атанасова.
След благополучния край пътниците от похитения самолет са били качени друг и излетяли за Истанбул. Там Зина Атанасова успява още вечерта да се качи на автобуса за Варна. Днес четирите й деца не се отделяха от нея. А съседите й идваха да я поздравят, предаде БНТ.