Сред тях са 7-годишно момиче, 57-годишен мъж и шест жени на възраст между 50 и 83 години, предаде БНР. Днешният и утрешният ден бяха обявени за дни на траур в града. Забранени са всички масови прояви. Продължават възстановителните работи в Цар Калоян, в с. Езерче и в русенските села с. Писанец и с. Нисово, съобщиха от Министерството по бедствия и аварии. Специализиран дезинфекционен автомобил изважда труповете на удавените животни. Водата още не е годна за пиене. Язовир “Езерче-2”, чиято дига се скъса при проливния дъжд, продължава да се източва. Поставен е пост за наблюдение, който е с постоянна връзка с кризисния щаб. Възстановено е електрозахранването в Цар Калоян, само в отделни къщи нямат електричество. Хората останали без подслон се настаняват в 11 фургони, които са електрифицирани. От МДПБА се очаква да пристигнат още 6 фургона. Пред БНТ жители се оплакаха, че "гледат да не се хранят, тъй като нямат тоалетни". Химическите тоалетни били недостатъчно.
В община Цар Калоян по домовете са раздадени 2,5 т хлорна вар. Очакват се още дезинфектанти. Аптеките са заредени с медикаменти и работят нормално. Разрешена е работата на 12 магазина в общината. Екипи за епидемичен контрол на Министерството на здравеопазването отбелязват, че няма заболели хора. Създадена е подготовка за имунизация с комбинирана ваксина.
Пътят Разград- Русе е отворен за всички автомобили за времето от 21:00 ч. до 08:00 ч. и само за леки автомобили и автобуси от 08:00 ч. до 21:00 ч. Общински комисии за подпомагане и възстановяване правят оглед на пострадалите къщи в засегнатите населени места. Остава в сила обявеното бедствено положение в общините Цар Калоян и с. Иваново.