Пред Дома на покойника се бяха събрали стотици хора - колеги и приятели от Сливен, Бургас и Приморско, където Петьо е работил, предаде БТА. Опелото на покойника отслужи отец Иван от църквата "Света Троица".
Двукратният европейски шампион по бокс Димитър Щилянов сподели, че толкова дисциплинирано момче като боксьора Петър Петров не помни. Петьо е бил спаринг-партньор на бившия капитан на българския национален отбор по бокс Димитър Щилянов.
При инцидента пострадаха още трима души. Най-тежко ранена е 18-годишната Мануела Гросова, която е в кома и късно снощи бе преместена от болницата в Бургас във ВМА в София. Момичето е с диагноза тежка черепно-мозъчна травма, с оток на мозъка. От ВМА заявиха, че до няколко дни ще се разбере дали Мануела ще живее. В бургаската болница, без опасност за живота остава 19-годишната Йоана Шопова, а 17-годишният Валентин Петров, който също пострада и е брат на починалия при инцидента Петър, вчера бе изписан от здравното заведение. Майката на Петър се е завърнала у нас от Италия, където работела. 23-годишният младеж се готвел за сватба през октомври. Годеницата му Веселина за щастие не е пътувала с него в колата.
Трагичният инцидент стана на десен завой в района на река Ропотамо в неделя вечерта, припомня БГНЕС. Стависки бе сам в управлявания от него джип Хамър. Той навлязъл в насрещното движение и първо ударил странично "Ауди", след което се врязал челно в "Хонда"-та, в която пътували четиримата младежи. В кръвта на Стависки бе установена концентрация на алкохол от 1,1 промила по време на катастрофата. По-късно стана ясно, че минути преди фаталния сблъсък той е спрян и предупреден от полицейски патрул да не кара рисково и да не застрашава движението по пътя.