Не всички министри ще са в отпуск, а самият премиер Сергей Станишев не може да си почива, защото нямал пред кого да представи молбата си, обясни говорителят на правителствената информационна служба Таня Джаджева.
Премиерът е фен на гмуркането. Тази година обаче не е ясно дали ще се изяви като водолаз. Същата страст към морските дълбини споделят и вицепремиерите Даниел Вълчев и Ивайло Калфин. Преди време Станишев писа на министъра на образованието 6+ по "Гмуркане" в бележника му, когато даваше оценка за едногодишното му управление.
Началото на правителствените заседания вече няма да се снимат заради непослушни оператори. Причината за това е поведението на операторите, заради които е счупена чаша на масата, където заседават министрите, каза Джаджева. По-рано при подобен случай чаша с кафе пък била разлята върху важни документи, припомни тя. За да не останат медиите "на сухо", от Министерския съвет решили видео-кадри от началото на правителствените заседания да се предоставят само от службата на ведомството.