"Моето мнение е, че този скандал не беше нужен", каза пред журналисти той и допълни, че не одобрява крайната реакция на президента Румен Радев.

"Хвърлянето на упреци, свързани с незаконни действия, обществени поръчки, поражда въпроса защо не си подал сигнал в прокуратурата", заяви още Симеонов, цитиран от БТА.

Според него обаче не е било необходимо и в интервюто на премиера да се споменават съветници на държавния глава.

Вицепремиерът подчерта, че е за уважение за институциите.

В сряда вечерта, по време на телевизионно интервю, Борисов нападна в интервю началника на кабинета на Радев - Иво Христов, като заяви, че той е сивият кардинал, който му пише речите, а е бил шеф на "телевизията не Пеевски BBT".

Радев отвърна остро и заяви, че след като премиерът поставя в едно изречение негов съветник и Делян Пеевски сам дължи отговори на няколко въпроса - срещал ли се е и продължава ли да се среща с депутата от ДПС, имал ли е и има ли общи бизнес интереси с него и продължава ли да разпределя обществени поръчки в негова полза.

Ядосан, премиерът контраатакува с обвинението, че това е вероломно нападение срещу правителството от президента и също, като Симеонов, го призова, ако има някакви данни, свързани с негов бизнес с Пеевски, незабавно да сезира прокуратурата. Категоричен беше обаче, че това е лъжа и съвестта му е чиста.

Последва реакция от самия Пеевски, който беше категоричен, че никога не е имал и няма общи бизнес интереси с Бойко Борисов и името му е използвано в този спор.

"Каквито и проблеми премиерът и президентът да имат помежду си, лични или институционални, да ги решават занапред като големи момчета, генерали, без да намесват един депутат от опозицията, защото аз нямам никакво отношение към техните спорове за самолети, танкове, търгове или разни комисии", заяви народният представител, който е издател и на няколко вестника.