Ричард Манингтън Баус е бил намерен в безсъзнание в понеделник вечерта в западното лондонско предградие Ийлинг, където бяха разграбени сгради и опожарени коли, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Той е бил обявен за мъртъв в 23.52 ч. местно време снощи.
Полицията започна разследване за убийство.

По време на избухналите в събота размирици един мъж бе намерен тежко ранен от огнестрелно оръжие в кола в Кройдън, южен Лондон, и по-късно почина от раните си. Трима мъже пък бяха сгазени от кола във вторник вечерта в Бирмингам, докато защитаваха квартала си от мародери.

Безредиците избухнаха в Лондон в събота и продължиха до вторник вечерта, като обхванаха и други градове. Нощите на сряда срещу четвъртък и четвъртък срещу петък бяха спокойни.

Засиленото полицейско присъствие в Лондон и други големи британски градове не е отменено, при все че втора поредна нощ обстановката бе спокойна. Не е регистрирано мародерство, нито сблъсъци с полицията, но премиерът Дейвид Камерън заяви, че полицията ще патрулира в засилен режим до края на седмицата.

Цяла нощ в столицата и други градове продължиха арести на предполагаеми участници в размириците, избухнали в събота вечерта и продължили четири нощи след това. Съдилищата разглеждат ускорено делата срещу задържаните, обвинени в обири, нападения и съпротива на полицията.

До момента в Лондон са арестувани 1047 души, срещу 584 от тях са повдигнати обвинения. Общо над 1500 души са арестувани в цяла Великобритания, посочва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Британската полиция задържа лекоатлетката и посланик на летните олимпийски игри Лондон 2012 Челси Айвс за участие в размириците и погромите в Лондон, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на в. "Сън". Сигналът в полицията бил подаден от родителите на спортистката, които познали Челси от репортаж по новините. В него се вижда как дъщеря им замерва полицейски автомобили с тухли и участва в разрушаването на магазин за мобилни телефони.
Според вестника, 18-годишната Челси отрича да е била замесена в погромите и твърди, че е невинна.


Британски граждани настояват участниците в масови безредици, погроми и обири да бъдат изселвани, ако жилищата им се субсидират от държавата. Петиция в този смисъл до кабинета, поместена на специален правителствен сайт, събра над 100 000 подписа и автоматично ще бъде внесена в парламента, съобщи Би Би Си. Претоварен от посещения вчера, в един момент сайтът излезе от строя.Това е първата инициатива на британската общественост, събрала достатъчен брой гласове, за да бъде обсъдена от депутатите.
Бързо наближават стохилядната черта и гласовете в полза на предложението за възстановяване на смъртното наказание в кралството.