Трусът е регистриран в 12.02 часа местно време (20.02 часа българско време). Първоначално бе съобщено за трус с магнитуд 7,9 по Рихтер по тихоокеанското крайбрежие близо до Акапулко.

Епицентърът е бил в щата Оахака, близо до Акапулко, на дълбочина 17,5 км.

Няма сведения за разрушения
в Оахака, според местна телевизия, съобщи Ройтерс, предаде БТА.

Земетресението разлюля и сгради в столицата Мексико сити, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.
Хиляди жители панически излязоха на улиците. Телефонните линии бяха прекъснати, настана транспортен хаос. Пешеходен мост се е срутил върху празна кола. 

Малко след силния трус последва и друг с магнутуд 5,1 по скалата на Рихтер.

Мексиканският президент Фелипе Калдерон писа в Туитър, че не се съобщава за сериозни щети. Столичният кмет Марсело Ебрард заяви, също в Туитър, че не е видял разрушения когато е наблюдавал града от хеликоптер.

Около 500 къщи са пострадали, като някои от тях са напълно разрушени, съобщи по-късно губернаторът на щата Гереро Анхел Агире, цитиран от Ройтерс. "За щастие, според данните, които имаме досега, няма смъртни случаи", заяви Агире, цитиран от местна медия. Той посочи, че властите използват хеликоптери, за да направят оценка на щетите.

Асошиейтед прес предаде, че 13-годишната Малия - по-голямата дъщеря на американския президент Барак Обама, която е на ваканция с училищна група в Оахака, е невредима и не е била застрашена от труса.