Жалбата е с входящ номер 3973 от 10 май 2017 г. и е за съставяне и използване на документи с невярно съдържание в условията на рецидив от страна на д-р Стоил Апостолов, управител на МБАЛ "Бургасмед" с цел придобиване на материални блага по незаконен начин.

В сигнала си до държавното обвинение, д-р Кехайов твърди, че за периода от 19 октомври 2015 до 1 декември 2016 г., докато той е бил шеф на спешното отделение, д-р Стоил Апостолов е изготвил и представил пред НЗОК графици с невярно съдържание за положения от персонала от отделението труд.

"По тези графици бе видно, че работим на практика нормално, но действителността бе съвсем различна - невероятно интензивен труд, при това незаплатен законово. Същото се отнася и за всички изготвени и представени от д-р Апостолов графици пред НЗОК", пише в жалбата си д-р Димитър Кехайов.

Той прилага към сигнала си реалните графици за положения труд от лекарите в спешното приемно отделение на "Бургасмед", както и данни от проверка на Инспекцията по труда в Бургас, която констатирала нарушения.

"За съжаление не мога да ви представя официалните графици, съставени от д-р Стоил Апостолов, защото нямам достъп до тях. Моля да извършите проверка по истинността на твърденията ми", завършва д-р Кехайов.

Д-р Стоил Апостолов бе освободен от поста заместник-министър на здравеопазването от премиера Бойко Борисов след репортаж, излъчен снощи в предаването "Господари на ефира" по Нова телевизия. Пред журналисти премиерът коментира, че достатъчен аргумент да вземе това решение днес е било видяното в рамките на предаването.

В него бургазлийката Зоя Кармашикова се оплака, че след злополука е трябвало да претърпи операция на коляното в бургаската болница "Бургасмед", чийто управител бе д-р Стоил Апостолов, но й е била направена само пункция.

В епикризата, която получила от лечебното заведение, обаче е записано, че Кармашикова е претърпяла операция със спинална упойка на 22 ноември 2016 г. Нещо, което жената категорично отрича да се е случвало. По-късно тя се върнала в бургаската болница и записала със скрита камера обясненията на медицинска сестра, че получената епикриза е такава, за да може лечебното заведение да си вземе парите от НЗОК.

В официално становище до медиите от "Бургасмед" пък обявиха, че не са злоупотребили със средства от НЗОК, а се касае за техническа грешка в номера на оперативния протокол.