В средата на септември министерството остана с един зам.-министър по-малко, след като Георги Прегьов напусна по лични причини.
Ресорите му бяха строителният контрол, инвестиционните дейности и работата на Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

От преслужбата на Министерски съвет обаче сега не уточняват ресорите на новия зам.-министър.

Това е второ назначение на заместник-министър за последните два дни. Вчера Бойко Борисов назначи арх. Георги Стоев за заместник-министър на културата. Георги Стоев ще отговаря за изпълнението на функциите по ръководството, координацията и развитието на движимите и недвижими културни ценности.

32-годишната Николина Николова е завършила в Харвард Бизнес Скул в Бостън, САЩ, Института по публична администрация в Маастрихт, Регионалния институт за административна реформа в Нант,Франция. Магистър е по право в УНСС–София.
Владее английски, испански, италиански, френски и руски езици.
Работила е като съветник към Ръководителя на българската делегация в групата на ЕНП в Европейския парламент. Била е и ръководител на звено „Контрол, комуникация и координация” към регионалния министър.

В пътната агенция Николова отговаряше за проектите по еврофондовете и връзката с Европейската комисия.
Тя трябваше да поеме и управлението на новата държавна компания за строителство на магистралите "Струма", "Хемус" и "Черно море".

Назначаването на Николова в агенцията доведе обаче до съмнения за бъдещ конфликт на интереси.
В. "168 часа" писа, че баща й Панайот Панайотов е управител и собственик на 50% от пътностроителната фирма "Графит комерс".
"Графит комерс" е съсобственик и в още две пътностроителни фирми - "Родопи строй инженеринг" и "БГ груп 2010". Втората също се ръководи от Панайот Панайотов.
Според регистъра на обществените поръчки миналата година "БГ груп 2010" е спечелила два договора за ремонт на улици и пътища в община Кирково. Стойността на поръчките на "БГ груп 2010" е около 1 милион лева без ДДС.

В средата на септември зам.-министър в МРРБ стана друг млад човек - 28-годишният областен управител на Ловеч Николай Нанков. Самият министър - Лиляна Павлова, е на 34 години. Тя пое поста от Росен Плевнелиев, който подаде оставка на 7 септември, за да се включи в кандидатпрезидентската кампания.