Той изрази надежда дотогава да е приключило разследването на атентата в Бургас и припомни, че очаква доклад от премиера и външния министър.

„Очевидно целият свят работи много здраво за разследването и има напредък, нека в следващите седмици да сме добри и да дадем още шанс на експертите", каза още държавният глава.

Президентът Росен Плевнелиев изрази неразбиране защо кандидатът за конституционен съдия за пореден път е един и издигнат от една партия, а не са трима, както е за главен прокурор.

 Пред журналисти държавният глава коментира още, че се надява да не се налага отново да бъде "последният бушон на държавата", както по думите му са били оприличени действията му при предишната клетва на съдии в Конституционния съд, предаде БТА. Росен Плевнелиев направи този коментар пред журналисти след въпрос за това как ще реагира относно съмненията около кандидатурата на издигната от СДС Галя Гугушева.

Надявам се парламентът да направи своите изводи и да вземе добри решения, каза Плевнелиев и допълни, че в бързината не трябва да се пропускат важни въпроси и отговори.

Президентът участва тази вечер в тържествената церемония за запалване на свещите на Ханука - Празникът на светлината, в Централната софийска синагога.