Ще натрупа тънка снежна покривка, която през деня в четвъртък ще се стопи.
Температурите няма да паднат под 0 градуса. През деня температурата ще стигне 5-6 градуса. Сняг вали по високите полета на Западна България – Софийско, Кюстендилско, Пернишко. В Североизточна и Западна България вали дъжд.

Затруднено е движението на места в страната. Заради интензивните снеговалежи, Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) апелира шофьорите да бъдат внимателни и да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, съобщи БТА.

Силно намалена е видимостта на прохода "Шипка" - 20 м. Проходът бе затворен за движение за няколко часа до почистването му от снега.
На проходите "Превала", "Пампорово" и "Рожен" всички коли да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полу-ремаркета, съветват от АПИ. По пътя Батак - Доспат товарните автомобили да се движат без ремаркета и полу-ремаркета.

На прохода "Петрохан" има натрупана снежна покривка. Пътното платно се почиства с машини. Пътищата са мокри, но не са заледени. 
Снежната покривка на Прохода на Републиката достига до 15 см. Проходът Троян-Кърнаре е затворен за товарни автомобили. Температурите са положителни и няма заледени пътни участъци.

Сняг вали днес на много места в Босна и Херцеговина и Хърватия, както и на по-високите места в Сърбия и Северна Албания, съобщиха балкански медии, цитирани от "Фокус".

В четвъртък през деня температурите ще бъдат от 6-7 до около 12-13 градуса, за София около 8. Преваляванията ще спират от запад на изток, но в източните райони ще продължат до края на деня.

В петък ще има временни разкъсвания на облачността, но над по-голямата част от страната ще остане значителна. Възможни са слаби краткотрайни превалявания. Минималните температури ще останат от 1-2 до 6-7 градуса, а дневните ще бъдат от 11 до 16.

В събота и неделя облачността ще остане променлива, през първия ден на места намаляваща до незначителна, а в неделя отново ще се увеличава и отначало над Югозападна България ще завали дъжд.
Температурите ще се повишат и в събота ще бъдат от 12 до 18 градуса.

В планините през следващите дни ще бъде облачно, студено и ветровито, с дневни температури на 1200 метра надморска височина утре около 1 градус и валежи от сняг, а от петък до края на седмицата - от 5 до 7 градуса.

Последна актуализация в 11 ч.

Прогноза за времето