39-годишният Калчо Иванов, известен като Сурай, и 20-годишният му син Стефан, 22-годишния Антон Иванов и 23-годишния Динко Асенов са обвинени в опит за убийство по хулигански подбуди на трима мъже. Стефан Калчев има и обвинение за опит за убийство на повече от едно лице по хулигански подбуди. Преди седмица Старозагорският окръжен съд ги остави за постоянно в ареста.

Обвиняемите обаче обжалваха мерките си за неотклонение, като обявиха, че са невинни.

Вижте снимки>>>

"Невинни сме, натопени сме, всичко е нагласено", отново казаха пред журналисти Калчо Иванов - Сурай и Динко Асенов, цитирани от "24 часа". 39-годишният Калчо Иванов, сочен за тартор на групата, допълни, че не е участвал в побоя, а само се е опитвал да разтърве участниците в него.

Апелативният съд обаче отхвърли всички искания на адвоката им Валентин Димитров, който поиска нова съдебно-медицинска експертиза на пребитите трима мъже. Според защитника, травмите им не са толкова тежки.

В момента 27-годишният Георги Николов и 28-годишният Цветелин Кюстендилски се възстановяват от побоя при домашни условия след 7-дневно лечение в отделението по неврохирургия на УМБАЛ-Стара Загора, а третият пребит мъж - 27-годишният Живко Жеков все още е на лечение в болницата. Той бе и в най-тежко състояние - с прободна рана в белия дроб и множество други наранявания.

Апелативният съд потвърди оставането на четиримата обвиняеми в ареста. Според магистратите събраните на този етап доказателства обосновават в достатъчна степен извода, че обвиняемите са извършили деянието, в което са обвинени, и че ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка, съществува опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление, съобщи БНР.

Съдът се аргументира и с тежкото съдебно минало на повечето от обвиняемите, както и с наличните им характеристични данни, които сочат склонност към саморазправа.

Решението на Пловдивския апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.