"Подавам оставка от Централния сбор, за да разсея всякакви съмнения относно някакви лични връзки вътре в ръководството на партията, въз основа на които се определят постовете. Искам да стопирам нападките към Волен Сидеров и към цялото ръководство", заявява Гаджева в изявление до медиите, предаде БНР.

Решението й да се оттегли идва два дни, след като беше обвинена от доведения син на Сидеров и бивш неин личен приятел Димитър Стоянов, че маргинализира партията. Първо Стоянов поиска оставката на самия Сидеров заради слабото представяне на изборите. В отговор Стоянов бе изключен от партията, макар самият той да твърди, че това не е законно, защото може да стане само на конгрес.

"Видяла съм абсолютно всичките предателства на членове на парламентарната група и в 40-то и 41-то Народно събрание. Разбрах едно - предателство се прави заради пари или от ламтежа за власт. В конкретния случай предателството се прави не от ламтеж за пари, то се прави от ламтеж за власт. Знаете много добре, че имаше един човек, който искаше да играе ролята на сив кардинал в тази партия. Искаше да дърпа конците, да назначава хора, да уволнява хора, да си играе със съдбите на тези хора. Няма да споменавам имена, всички се сещате за кого става въпрос", казва още Гаджева, очевидно говорейки за Капка Сидерова.

"Аз си печелих нападките на тази личност, изявяваща се като сив кардинал, защото бях първият човек, който се възпротиви и каза: "Край! Няма да Ви позволя повече да си играете така с хората!". Тя се опита да си поиграе и с моята съдба - затова бях нарочена за любовница, затова бях преследвана, заплашвана, искаше ми се оставката. Бях принуждавана от тази личност да напусна парламентарната група на "Атака". Когато това не стана, започнаха нападките срещу мен в жълтите медии", заявява депутатката.

Според нея единствената причина за скандала в партията е, че хора от централата, близки до тази личност, са били освободени от постовете им.
"Така беше ограничено влиянието на въпросната личност", категорична е Деница Гаджева.

В същото време отцепилият се от "Атака" депутат Камен Петков заяви, че личният раздор между двамата съпрузи е започнал още преди 8 месеца, когато Капка видяла Сидеров и Гаджева да интимничат в хотел. Той е убеден, че двамата са заедно, въпреки че лидерът на "Атака" също отрича това.
Петков коментира още, че истинският "мотор" на партията винаги е била Капка Сидерова, която му уреждала контактите.


Депутатът от "Атака" Димитър Карбов опроверга публикации в медии, че напуска парламентарната група на партията, съобщи БТА.
"Тази информация е изключително невярна и некоректна", заявява той в декларация, в която се казва, че категорично застава зад Волен Сидеров и го подкрепя безпрекословно. "Настоявам медиите да не се поддават на инсинуации и да не публикуват клеветнически твърдения за обществени лица, без да бъдат проверени и подкрепени с доказателства", апелира Карбов.