Според документите, ръководството на "Виваком" ще има 5-има нови членове - Спас Русев, Зено Алоис Майер, Божан Иванович, Бруно Дюшарм и Франц Хьоерхагер.

Миналата година се разбра, че бизнесменът Спас Русев става официално най-големият акционер във Viva Telecom с дял от 46%. КЗК разреши сделката.

Сделката е резултат от проведения миналата година в Лондон търг, който Viva Telecom спечели с оферта за 330 милиона евро за придобиване на InterV. С финализирането на сделката дружеството Viva Edge Telecom Limited, което е притежавано изцяло от Спас Русев, става най-големият акционер в телекома с дял от 46%.

Останалите по-малки инвеститори са компании, свързани с VTB, Делта Кепитъл Инвестмънтс ООД (изцяло управлявано от Милен Велчев, Георги Велчев и Красимир Катев), Майкъл Тененбаум и дружества, управлявани от Mezzanine Management Central Europe II Limited.

Банкерът в изгнание Цветан Василев пък обвини директно Делян Пеевски, че е искал да му открадне компанията. В схемата той намеси и бившия премиер Бойко Борисов.