Видеоматериалите са част от доказателствата в съдебния процес за убийствата пред столичната дискотека "Соло". На 18 април 2009 г. 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед, и 24-годишния Васил Александров, бяха намушкани смъртоносно.

Илиян Тодоров бе осъден на доживотен затвор за двойното убийство.

Видеата са заснети от охранителните камери на Съдебната палата. Според Тодоров, от записите се вижда, как той си тръгва с такси, а боят продължава. Освен това осъденият коментира и как една от свидетелките, която по време на процеса заяви, че е видяла проблясък от острие на нож, през цялото време стои с гръб към случващото се.

В писмото на Тодоров до правосъдния министър, изпратено и до медиите, се казва още:

Позволявам си да кача във виртуалната среда пълният запис от камерите, заснели убийството пред дискотека „Соло”, с надеждата че някой магистрат, притежаващ професионален морал, чест и достойнство, ще съумее да обясни на обществото ни причината за осъждането на невинен и ще внесе яснота на какво се базира съдебното решение и от кой момент в записа е видно кой е физическият извършител на деянието. Къде се съдържат неуспоримите доказателства или в България съдим по хипотези? В заключение бих искал да споделя с Вас дълбокото си усещане, че не е важно дали този или друг сходен случай ще влезе като негатив в евродокладите, а позорът в българското правораздаване.

В началото на декември Илиян Тодоров пусна в социалните мрежи видеопослание до главния прокурор Сотир Цацаров,  в което твърди, че е невинен, а физическият убиец е на свобода.