Месото от умрялата в село Млада гвардия крава е било занесено в транжорната в квартал "Аспарухово", където всъщност са останали бактерии по всички плотове в самата транжорна.
В обекта има други количества от различни видове месо, които са били обработени и са били готови за разпространение. Те вече са разпространени в търговската мрежа, но са били в контакт със спорите на антракса.
Четирима са задържани с полицейска мярка – 24 часа
Четирима души са задържани във връзка с разпространеното с антракс месо в търговски обекти в област Варна.
Това обяви старши комисар Даниел Пашов, директор на ОДМВР - Варна след заседание на кризисния щаб, свикан от областния управител на Варна, предаде репортер "Фокус".
Четиримата са задържани след 18.00 часа с полицейска мярка – 24 часа. Задържаните са от Варна и областта.
Работи се по случая от разследващи полицаи с оглед документиране на цялата престъпна дейност. Случаят е докладван на Окръжна прокуратура Варна.
Заразено с антракс месо е попаднало в магазинната мрежа във Варна, Добрич и Бяла
Това каза днес зам.-областният управител на крайморския град Цветомир Петров след заседание на кризисния щаб, цитиран от БТА.
По думите му пробите, взети от оборудването и плотовете на транжорна в "Аспарухово" ЕТ "Дари-Пламен Илиев", са дали положителен резултат.
Служители на Агенцията по безопасност на храните изземат количества месо от търговската мрежа.
Ясно е, че обектите са във Варна, Добрич и Бяла и че става въпрос за мляно месо, вложено в кебапчета, кюфтета, сатленки, наденици.
Затворени са обектите в област Добрич, в които са открити продукти с антракс
Предприети са всички възможни мерки, за да се установят и изолират евентуални продукти от месото на заразената с антракс крава в област Добрич, съобщи областният управител д-р Маргарита Новоселска, цитирана от БТА.
Пратките са изяснени. Установени са хората, които са търгували с тях. Обектите им са затворени, обясни д-р Новоселска.
Тя увери, че Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция са предприели всички мерки. Очаква се да излязат резултатите от взетите проби.
Установени са лицата, които са консумирали от въпросните продукти предходните дни. Те са изследвани и нито един не е развил симптоми на заболяването, каза още д-р Новоселска.
Това, по думите й, дава основание да се счита, че рискът от заразяване е много малък.
В обекта има други количества от различни видове месо, които са били обработени и са били готови за разпространение. Те вече са разпространени в търговската мрежа, но са били в контакт със спорите на антракса.
Четирима са задържани с полицейска мярка – 24 часа
Четирима души са задържани във връзка с разпространеното с антракс месо в търговски обекти в област Варна.
Това обяви старши комисар Даниел Пашов, директор на ОДМВР - Варна след заседание на кризисния щаб, свикан от областния управител на Варна, предаде репортер "Фокус".
Четиримата са задържани след 18.00 часа с полицейска мярка – 24 часа. Задържаните са от Варна и областта.
Работи се по случая от разследващи полицаи с оглед документиране на цялата престъпна дейност. Случаят е докладван на Окръжна прокуратура Варна.
Заразено с антракс месо е попаднало в магазинната мрежа във Варна, Добрич и Бяла
Това каза днес зам.-областният управител на крайморския град Цветомир Петров след заседание на кризисния щаб, цитиран от БТА.
По думите му пробите, взети от оборудването и плотовете на транжорна в "Аспарухово" ЕТ "Дари-Пламен Илиев", са дали положителен резултат.
Служители на Агенцията по безопасност на храните изземат количества месо от търговската мрежа.
Ясно е, че обектите са във Варна, Добрич и Бяла и че става въпрос за мляно месо, вложено в кебапчета, кюфтета, сатленки, наденици.
Затворени са обектите в област Добрич, в които са открити продукти с антракс
Предприети са всички възможни мерки, за да се установят и изолират евентуални продукти от месото на заразената с антракс крава в област Добрич, съобщи областният управител д-р Маргарита Новоселска, цитирана от БТА.
Пратките са изяснени. Установени са хората, които са търгували с тях. Обектите им са затворени, обясни д-р Новоселска.
Тя увери, че Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция са предприели всички мерки. Очаква се да излязат резултатите от взетите проби.
Установени са лицата, които са консумирали от въпросните продукти предходните дни. Те са изследвани и нито един не е развил симптоми на заболяването, каза още д-р Новоселска.
Това, по думите й, дава основание да се счита, че рискът от заразяване е много малък.