Според него пресечната точка между чуждото икономическо влияние и българската политика е във влиянието върху ДКЕВР.

Разкритията на РБ покрай "Южен поток" Кънев нарече "може би най-голямата корупционна афера в българската история". "Няма друг случай, в който чужда компания или държава да предлага закони на една независима страна и опасното в случая е, че политическата воля на България не се определя от нейните управляващи", допълни той пред bTV.

Скандалът бе и един от мотивите на ГЕРБ да внесат искане за вот на недоверие на правителството в сектор "Енергетика".

Според Радан Кънев, максимумът, който десните гонят на тези избори, е трима евродепутати, но призна, че това не е реалистична цел. В същото време той беше категоричен, че ако РБ не вкара нито един представител в ЕП, това ще означава, че България няма да има нито един евродепутат, който да се бори за каузата на Европейския енергиен съюз. Говорителят на реформаторите посочи, че именно този нов формат би позволил спадане на цените на газа с 30 на сто.

В събота министър Драгомир Стойнев заяви, че е огромна лъжа e, че твърденията в енергийния закон са правени под диктовката на "Газпром".

Вчера шефът на "Газпром" Алексей Милер обяви, че "Южен поток" вече се строи в България и Сърбия. Той уточни, че първата тръба ще е достъпна за страната ни до към декември 2015 г.

Той отхвърли тезата, че РБ е патерица на ГЕРБ, като посочи, че двете партии може да са съперници, но ги обединява това, че "трябва да бъде свалено това управление, което извършва национално предателство".

АНКЕТА: Основателни ли да мотивите на ГЕРБ за вот на недоверие за енергетиката?

КРЪСТОСАН ОГЪН: За внасянето на вота на недоверие от ГЕРБ за сектор "Енергетика"