Отслабналият до тропическа буря ураган Хосе отново набра сила и се превърна в ураган първа категория, съобщи Националният център на САЩ за ураганите, цитиран от ДПА и БТА.

Вижте снимки >>>

Придружаващите ветрове са с пориви до 120 км в час. По данни на метеоролозите Хосе се придвижва на северозапад със скорост от 16 км в час и се очаква да достигне във вторник или сряда крайбрежието на Ню Джърси.

Хосе може да засегне и Ню Йорк.

Тропическата буря Норма се трансформира в ураган над Тихия океан и се движи в посока към Лос Кабос в южния край на мексиканския полуостров Баха Калифорния, предаде Асошиейтед прес.

Очаква се ураганът с ветрове до 120 км в час да връхлети късно в неделя или в понеделник, предаде Ройтерс.

Националният център за ураганите на САЩ съобщи, че вълни, предизвикани от Норма, ще започнат да заливат части от югозападно Мексико и Долна Калифорния по-късно днес и ще продължат до началото на следващата седмица.

В резултат на урагана Макс един човек се води за изчезнал и около 200 къщи са повредени от водата или ветровете в Сан Маркос в крайбрежния щат Гереро в Мексико, предаде Асошиейтед прес.

Макс отслабна до широка зона на ниско атмосферно налягане, но негови останки все още са способни да донесат поройни валежи над Гереро и западния щат Оаксака.