Ураганът вече  причини смъртта на около 60 души на Бахамските острови, Куба, Ямайка и Хаити.
  Смяташе се, че шестима французи са изчезнали по време на преминаването на урагана. Две жени и четирима мъже бяха издирвани в Карибско море между островите Доминика и Мартиника, са се върнали невредими на пристанището във френския отвъдморски департамент Мартиника, откъдето отплавали с надуваема лодка. Издирването започнало след като близка на един от мъжете съобщила, че той не се е прибрал снощи. Шестимата тръгнали за музикален фестивал на остров, съседен на Доминика и успели да се върнат въпреки силното вълнение, предизвикано от урагана Санди, посочва АФП, цитирана от БТА.

Тримачтовият кораб "Баунти", който е реплика на кораб от 18-и век, бе напуснат от 16-членния си екипаж край югоизточния американски щата Северна Каролина заради наближаващия ураган, съобщи бреговата охрана на САЩ, цитирана от Франс прес и Ройтерс.
Корабът с дължина 55 м е бил построен за филма "Бунтът на Баунти" от 1962 г. с Марлон Брандо и е бил използван в редица документални и игрални филми, сред които "Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца" с Джони Деп. Той изгубил мощност снощи в открито море.
Корабът е на 140 км югоизточно от Хатерас, щата Северна Каролина, и на 260 км от центъра на наближаващия ураган.
На място близостта на урагана вече предизвиква ветрове със скорост 65 км/час и вълни с височина 5 метра.

По-късно бреговата охрана на САЩ спаси 14 души от екипажа на "Баунти", предаде Асошиейтед прес. Издирват се още двама души от екипажа, които са в неизвестност.
Четиринайсетте души са били спасени от два хеликоптера.

Стотици хиляди жители на районите по Източното крайбрежие на САЩ са евакуирани заради приближаването на урагана, предаде Интерфакс. По-рано днес скоростта на вятъра достигна 140 км/ч.
375 000 души са евакуирани в Долен Манхатън и други райони на Ню Йорк, 50 000 в щата Делауеър и 30 000 от Атлантик сити.

Властите призоваха гражданите да се запасят с питейна вода, консерви с храна и батерии, за да са готови да прекарат няколко дни без електричество. Извънредно положение е обявено в Ню Йорк, Пенсилвания, Мериленд, Вирджиния, Северна Каролина и в столицата Вашингтон.

Затворени са училищата в големи градове като Вашингтон, Филаделфия и Ню Йорк. Спряно е и движението на обществения транспорт. Спрени са стотици влакове и са отменени хиляди самолетни полети.
Американската фондова борса не работи днес, а ООН отмени всички срещи и затвори централата си.

Президентът на САЩ Барак Обама анулира предизборна проява в щата Флорида и се прибра във Вашингтон, предадоха световните агенции.
От американската столица Обама ще следи подготовката за посрещането на урагана, който се очаква да удари по-късно днес или утре североизточната част на САЩ, посочи президентски говорител.
Заради стихията бяха анулирани редица прояви от кандидат президентската кампания както на Обама, така и на републиканеца Мит Ромни.

Очаква се "Санди" да стане „супербуря”, която може да засегне 60 милиона души. Тя може да нанесе много по-големи щети от тези, причинени от урагана Айрин през 2011 г.

Google пусна специална карта, с която следи движението на урагана Санди.