17-годишният Атанас Георгиев е обвинен за нанасяне на телесна повреда и хулиганство.

Според прокуратурата той е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си. Така той нанесъл на учител в Професионалната Селскостопанска гимназия в Садово Антон Велков лека телесна повреда, изразяваща се в мозъчно сътресение.

Освен това, пише в обвинителния акт, ученикът е извършил непристойни действия, като направил опит за нанасяне на още удари на Велков, както и на учителка, отправяйки псувни и закани, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм, подчертаха от прокуратурата.

Разследването е установило, че около 11.20 часа на 19 септември, по време на четвъртия час, учителката М.Д. преподавала в кабинет на първия етаж. Тогава Атанас, който не се намирал в час, започнал да отваря и след това със сила да затваря вратата. На висок глас непълнолетното момче отправяло обидни и нецензурни реплики и заплахи.

Учителката излязла от кабинета и в този момент Атанас отправил към нея предизвикателни реплики и се опитал да я удари с ръце. Тя се уплашила и възмутила от тези непредизвикани действия и тръгнала да извика своя колежка.

По същото време, в друг кабинет, преподавал Велков. Той излязъл в коридора, за да види какво се случва и тогава Атанас, с висок тон, му наредил да се прибира обратно. Казал, че никой не може да го накара да посещава учебните часове или да прави каквото и да е друго. Тези думи били придружени отново с обидни, нецензурни и заплашителни реплики, на което има много свидетели.

В един момент Атанас казал на учителя: "Сега ще видиш какво ще стане“ и бягайки напуснал училището. Върнал се обаче веднага, носейки дървен клон с дължина около 160 см и дебелина около 3 см. Насочил се рязко към Велков, като блъскал учениците и учителите по пътя си и се опитал да го удари с клона по главата.

Първият му опит останал неуспешен. Веднага след това обаче успял да го удари силно по главата, след което той бил откаран в болница, където лекарите установили, че има хематом.

Атанас избягал от сградата, като по-късно бил открит и задържан. Преди няколко дни съдът го остави за постоянно в ареста, като защитата дори не се възпротиви на това. 

"Съжалявам, искам да се извиня на учителя, повече няма да правя така", каза тогава Атанас.

Днес той отново призна вината си, но каза, че е бил афектиран, затова излязъл, взел кола и е ударил учителя си.

„Започна да вика, аз се изнервих и го ударих”, обясни Атанас, цитиран от bTV.

Той сам поиска делото срещу него да бъде гледано по съкратената процедура. В последния момент обаче Районният съд в Асеновград реши, че това не е достатъчно за произнасяне на присъда, тъй като не са изяснени всички обстоятелства, и отложи делото. Следващото заседание е насрочено на 13 октомври.

Дотогава младежът ще бъде зад решетките в поправителен дом.
Ако бъде осъден, той може да получи присъда до 2 години.