Днес Варненският апелативен съд остави за постоянно в ареста 33-годишния Мюрсел Акиф, който е обвинен в умишлено убийство, съобщиха от пресцентъра на съда.

На 6 март около 12.15 ч. кантонерът на жп прелеза в местността Келявица в землището на село Руйно намери тялото на млада жена на видима възраст около 20-22 години, захвърлено в дере в района. При първоначалния оглед бе установено, че има следи от насилствена смърт по трупа. Жертвата бе облечена в кожено яке и дънки, но без обувки. В дрехите й не бяха открити документи за самоличност.

Няколко дни по-късно - на 16 март полицията в Силистра задържа 33-годишният Мюрсел Акиф, а прокуратурата му повдигна обвинение.

Съдебно-медицинска експертиза показа, че причина за смъртта на младата жена е тежка черепно-мозъчна травма, но по тялото са установени още множество увреждания.

Братът на задържания разказал пред разследващите, че е станал свидетел на убийството на бившата приятелка на Мюрсел. Насилствените действия започнали в автомобила на Акиф и продължили извън него.

Апелативният съд отчете като лоши характеристични данни богатото съдебно минало на обвиняемия, независимо от настъпилата реабилитация.

33-годишният мъж, който е от град Дулово, живее в Германия и се занимава със сводничество. В показанията, които Мюрсел е дал пред разследващите, той не отрича, че е употребил насилие спрямо бившата си приятелка. Има данни обаче, че е правил опит да мотивира свидетели на разследването да променят показанията си.

Всички тези факти водят Варненския апелативен съд до извода, че е реална опасността Акиф да извърши друго престъпление или да се укрие от закона.

Затова магистратите постановиха, че задържането му под стража е законосъобразно и основанията на продължаването на тази най-тежка мярка за процесуална принуда не са отпаднали.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.