Убийството на 64-годишния бизнесмен, известен с прякора си Зърнаря, бе извършено към 16,50 ч. в дома му на варненската улица "Хан Крум" - на 100 метра от Областната дирекция на МВР в т.нар. Гръцка махала - най-скъпият квартал на Варна.

Въпреки че убийството е станало в топ центъра на морския град, никой от съседите на Тинко Георгиев не е чул изстрели. Предполага се, че е стреляно със заглушител, съобщи БНТ.

По неофициална информация убиецът е позвънил на входната врата и открил огън, когато бизнесменът е отворил. Възможно е обаче да е имал среща и с Георгиев.

Зърнаря е застрелян с няколко куршума, а убиецът е бил облечен с палто и е носил шапка с козирка, съобщи Дарик радио.

Часове след сигнала за убийството Варна остана под блокада. Полицейски патрули проверяваха всички автомобили на изходите от града, което причини огромни задръствания.

В района на местопроизшествието и тази сутрин продължава да има засилено полицейско присъствие, тъй като се извършва повторен оглед, предаде БНР. Разследващите разпитват живущите наоколо дали са видели мъж, отговарящ на описанието. Издирват се видеозаписи от охранителни камери, които могат да помогнат при издирването на извършителя.

Оръжието, с което е убит Зърнаря, не е открито. Домът му е запечатан. Пред сградата пък е паркиран черният джип на сина му, който е с добричка регистрация.

Тинко Георгиев е собственик на два хотела в курортите край Варна. За хотел „Владислав" в „Златни пясъци“ между него и известния представител на криминалния контингент във Варна Иво Иванов-Гела, който е издирван и от Интерпол, дълги години е имало съдебен спор за собствеността.

Преди няколко месеца обаче Георгиев е спечелил делото на последна инстанция

Окръжната прокуратура във Варна съобщи, че е образувано образувано досъдебно производство за предумишлено убийство срещу неизвестен извършител. Случаят е докладван на дежурния прокурор и са започнали неотложни действия по издирване и разкриване на извършителя.

Разследването продължава.