"Седем месеца гнусотия и фарс и непрофесионална работа на прокуратура и полиция. Държите невинен човек в затвора. Разбиха моя живот и този на семейството ми", заяви Караджов пред съдиите, цитиран от "24 часа".

Цветан и Божурка Караджови бяха открити с огнестрелни рани на 15 май т.г. в дома им в кв."Христо Смирненски" в Пловдив, а на другия ден беше задържан синът им. Според прокуратурата мотивът му е бил спор за имот.

Днес той обжалва за трети път мярката си неотклонение "задържане под стража", като нарече разследващите "некадърници". Според него досъдебното производство се води изключително тенденциозно и само срещу него.

Караджов изтъкна, че не е изяснено къде са парите от 20-те декара земеделска земя край Цалапица, които родителите му са продали.

По информация на "Трафикнюз" миналия месец за втори път е правено претърсване на Гребната база в Пловдив, тъй като свидетел твърди, че видял как полицаят и съпругата му хвърлят чанта във водата.

"Аз не съм Батман, за да бъда на две места едновременно. Същата вечер си бях у дома. Трима свидетели го потвърждават", заяви обаче Караджов.

Въпреки това, съдът го остави в ареста с мотива, че има достатъчно доказателства, срещу него за двойното убийство и че не е отпаднала опасността да извърши ново престъпление.

Адвокатът му заяви, че ще обжалват пред Апелативния съд другата седмица.

Още преди няколко месеца беше повдигнато обвинение и срещу 15-годишния син на Венцислав Караджов - за незаконно държане на оръжие.