Обвинението срещу 15-годишното момче е по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс - за държание на огнестрелно оръжие без разрешение, съобщи пред "Фокус" прокурор Атанас Илиев от Районна прокуратура-Пловдив.

На ученика е взета мярка за неотклонение надзор от инспектор в Детска педагогическа стая.

Ако той бъде признат за виновен, като непълнолетен наказанието му ще бъде редуцирано до 3 години затвор.

На самия Венцислав Караджов също беше повдигнато обвинение за това, че е предоставял на непълнолетно лице за ползване огнестрелно оръжие - учил сина си  да стреля на семейната вила.

На 9 юни пък Пловдивският апелативен съд потвърди мярката „задържане под стража” на 45-годишния полицай по обвинението, че е застрелял родителите си. Според обвинението мотивът му е бил дългогодишен спор за имот.

Той категорично отрича да го е извършил, а семейството му се оплака от полицейски психически тормоз.

Според разследващите обаче Караджов е проникнал в имота, скрит в задния отсек на семейния "Ситроен", шофиран от съпругата му Каля Караджова, пише "24 часа". Самата тя обяснила, че в деня на разстрела на пенсионерите - 15 май, е закарала автомобила в гаража, тъй като щял да се наводни заради повредено уплътнение на един от прозорците.

Криминалистите са извършили следствен експеримент, който трябва да установи дали в колата е имало и друг човек освен жената.