50-годишната Жаниела Таскова и 24-годишната Ралица Таскова бяха убити с бейзболна бухалка на 19 юни 2009 г. в дома им в блок 371 в столичния квартал "Младост". На следващия ден Тасков и негов приятел бяха задържани от полицаи, докато се опитвали да пренесат трупа на майката, увит в найлон. Тялото на сестрата беше открито в семейния апартамент.
Основната версия е, че причината за убийството са парите от продаден семеен апартемент. Предполага се, че по време на убийствата младежът, който е наркозависим, е бил по въздействието на наркотици.

Делото срещу Тасков се разгледа по съкратената процедура и продължи едва един ден, предаде БТА. Той се призна за виновен и получи присъда по ниска от минимума, предвиден в закона за такова тежко престъпление.
Той получи по 10 г. затвор за двете убийства, но присъдата бе увеличена с 5 г., след като съдът прие, че ги е извършил предумишлено, по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Тасков ще излежи присъдата си при първоначален усилено строг режим. От нея ще се приспадне времето, което беше в ареста от юни миналата година досега.
Двойният убиец трябва да плати и разноските по делото, които са 1870 лева.

По-рано прокуратурата поиска от съда да наказание за Тасков в размер на 30 г. лишаване от свобода. Според наблюдаващия прокурор Бисер Кирилов адекватната присъда в този случай би била доживотен затвор, но условията на съкратеното съдебно следствие не я позволяват.

В последната си дума пред съда Тасков поиска шанс да се поправи и помоли за време отново да се интегрира в обществото, съобщи БГНЕС. Той обясни как разводът на родителите му оказал голямо влияние върху него и че от 6-годишна възраст бил оставен сам. Единствените му близки хора, с който се опитвал да разговаря, били именно неговите жертви – майка му и сестра му. Той призна, че е направил огромна грешка и помоли да бъде съден строго, но справедливо.
В съдебната зала присъстваше и баща му.

Адвокатът на подсъдимия Славейко Серафимов обясни убийството отчасти със зависимостта на клиента си от наркотиците, но както и с това, че е израснал без баща, а майка му обръщала повече внимание на сестра му. Сред доводите на защитата бяха и тежките социално-обществени и икономически условия, в които Тасков Всички тези обстоятелства оказали влияние върху психиката му.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок в Софийски апелативен съд.