Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Кърджали, цитирани от "Фокус".

Около 14.00 часа на полицейския автопатрул е бил подаден сигнал, че в жилище в централната част на Кърджали тече вода. Апартаментът е бил даден под наем и домоуправителят на входа на кооперацията се е свързал със собственика на жилището. Собственикът първи е видял трупа на 21-годишната жена в една от стаите. По първоначални данни тя е починала вследствие на удушване. Незабавно след това полицейските служители са предприели действия по оглед на мястото. Мъжът е бил намерен обесен в банята. Това е заключението при извършения оглед.

По неофициална информация, снощи мъжът посегнал на приятелката си, след като разбрал, че тя може би му изневерява. Убил я в спалнята, а той се обесил в банята. Преди това оставил крана на чешмата отворен. Водата принудила съседите да повикат полиция, за да разбие вратата. Според съседи двамата били „прекрасно семейство” и се разбирали добре, предаде bTV.

По разпореждане от директора на ОД МВР – Кърджали комисар Валери Баранов незабавно е бил сформиран екип за оглед и за извършване на необходимите процесуално-следствени действия под ръководството на Окръжната прокуратура и окръжния прокурор Светлозар Лазаров. Образувано е досъдебно производство.