Кирилов е убит пред блок 353 в "Младост 3", докато се прибирал с жена си. Срещу него е стреляно 7-8 пъти, като е улучен на три места. Опитал се да избяга, но след като е бил ранен в крака, е бил настигнат и доубит пред входа на блока, в който живеел.
„Той е един от първите, задържани по операция „Наглите” във връзка с отвличанията. Сигналът за убийството му е получен в 7 РПУ около 21.58 ч. По наши данни, вероятно стрелбата е станала около 21.45 ч. – 21.50 ч. Убитият е бил жив може би някъде до 22.05 часа”, каза Иво Спиридонов, зам.-началник на СДВР, цитиран от "Фокус".

Точно срещу блока има складова база, пазачът й е чул снощи изстрелите. Като предавал смяната на своя колега рано сутринта той му казал, че около 21.40 е станал инцидентът. Наоколо снощи не е имало хора. Кирил Кирилов паднал и е викал за помощ. "Един път извика за помощ и падна и толкова", каза пазачът. Охраната разказал на колегата си и за някаква бяла кола, но каква била точно тя не е могъл да види, тъй като разстоянието е било голямо, съобщи БГНЕС.

Кирил Кирилов е криминално проявен, съден за средна телесна повреда, за грабежи, както и за бягство от затвора.
Бил на свобода от шест месеца и през цялото време имал подозрения, че е следен. "Той е излежал присъдата си във врачанския затвор и е пълна спекулация и не знам дали умишлено не ви е дадено, че съдът не си е свършил работата, че съдът го е пуснал – това изобщо не отговаря на истината", коментира адвокатката му Йолинка Станева пред "Фокус". "Мисля, че беше задължение на прокуратурата, преди да излезе той от затвора, да му бъде наложена мярка по това дело", добави тя.

Кирил Кирилов бе част от 9-членната банда за отвличания, извършила 11 похищения през периода октомври 2007-декември 2009 година. Тя бе задържана през декември 2009 година. Процесът срещу нея започна на 22 декември 2010 г.
Подсъдими по процеса са Ивайло Евтимов-Йожи, Прокопи Прокопиев-Културиста, Даниел Димитров-Релето, Любомир Димитров, братята Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев.

Самото мегадело "Наглите" вече е на финала и на 2 април се очаква да бъдат обявени присъдите. Прокуратурата поиска общо 153 година и половина затвор за групата за "Наглите".

Кирил Кирилов лично е участвал в отвличането и конвоирането на хората до къщата във Вакарел. Той е бил прибилижен на боса на групата Прокопи Прокопиев. Обвинението иска за Кирилов 12 години затвор. Той вече е осъждан за грабеж.
В началото на миналата година съдът промени наложената мярка „задържане под стража” на Киро Шкафа в подписка, тъй като тя се дублирала с излежавана по същото време от него присъда във врачанския затвор.