Трупът е намерен в градинката  между улиците “Здравец“ и “Студенец“ от случайно минаващи граждани. Съобщението е получено в полицията в 7.18 часа, предаде БТА.

При първоначалния оглед е установено, че жената е с прорезна рана в областта на шията.
Става дума за брутално убийство, каза директорът на полицията в Пловдив старши комисар Тодор Чонов пред "Фокус". Има съмнения за изнасилване.  Трупът е закаран за аутопсия. Назначена е съдебномедицинска експертиза, каза още комисар Чонов. Все още не разкрит убиецът.

Убитата е Роза Мачокова. Тя е работила като камериерка в хотел, предаде БНТ. Около 6 часа сутринта излиза за последен път от дома си. Час по-късно и съпругът й тръгва за работа. Без да подозира какво се е случило, минава по обичайния за семейството маршрут. 
„Аз минах тука в 7 часа никой нямаше, по онази пътека, но не се вижда тука, от пътеката тука нищо не се вижда",  разказа съпруг на убитата.
Минути по-късно, минаващи по другата алея граждани виждат в храстите трупа на жената и сигнализират в полицията.
 
Според близките на жертвата, жестокото убийство е станало заради грабеж, въпреки че жената не е имала в себе си пари и ценни вещи. Роднините смятат, че вина за станалото имат клошари, които живеят в изоставена до парка къща.