За заместник-председател е определен Цветомир Паунов, който е административен секретар на ГЕРБ. Заместник-председател на щаба по юридическите въпроси ще е Искра Фидосова, предаде БТА.

Очаква се членовете на предизборния щаб на ГЕРБ да бъдат представени на пресконференция в неделя. Тогава ще бъдат обявени и критериите, по които ще бъдат одобрявани кандидатите на партията за участие в местните избори.

Във вторник се очакваше ГЕРБ да обяви целия си предизборен щаб. В партията се говореше, че премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов може да реши замесеният в СРС-скандалите вътрешен министър Цветан Цветанов за пръв път да бъде извън предизборния щаб.

По-рано източник от партията разказа пред "Труд", че самият Цветан Цветанов представил някои съображения относно състава на предизборния щаб като например, че опозицията ще се настърви от факта, че той е начело, и ще й се привижда полицейски произвол във всичко, разказа източник на “Труд”.
Отделно щели да валят и обвинения, че Цветанов ще впрегне всички ресурси на министерството си - позволени и непозволени, за да смачка опонентите.
Сред управляващите се носи и слух, че Цветанов ще бъде освободен от министерския пост, тъй като премиерът не може да си позволи по-нататъшна ескалация на скандалите, свързани с изтеклите записи на разговори от СРС-та, в които е замесен и самият той. 

"Знак" за такова развитие на събитията щяло да е именно решението Цветанов да оглави предизборния щаб на ГЕРБ, което било несъвместимо с поста му на силов министър. Той обаче можело да остане в правителството като силов вицепремиер, предаде Медиапул.
 
Цветанов ръководеше изборния щаб на ГЕРБ и на миналите избори, докато още беше и формален лидер на партията, докато Борисов бе само неформален. Цветанов е човекът, който е правил структурите на ГЕРБ и е имал думата за подбора на изборните листи, поради което може да разчита на лоялността на повечето от настоящите депутати на управляващата партия.